x

Leona Lewis sprænger hitlisten i USA

Leona Lewis sprænger hitlisten i USA

Leona Lewis, der blev spottet af Simon Cowell og vandt den britiske version af X Factor, hopper som den første engelske sangerinde direkte ind som nummer ét på den amerikanske albumhitliste. Det skriver billboard,com.

Debutalbummet "Spirit" har solgt 205.000 eksemplarer, og det er væsentligt mere end Nashville-udgivelsen George Straits "Troubadour", der ligger nummer to med 59.000 solgte albums.

Hun er den første engelske solokunstner, der når førstepladsen siden Rod Stewarts opsamling fra 2006 og den første kvindelige soloartist siden "Promise" med Sade i 1986. Og som nævnt den første debuterende, engelske kvinde til at gå direkte ind på førstepladsen.

For tre uger siden slog hun en anden rekord, da hendes single "Bleeding Love" røg ind på førstepladen på singlehitlisten. I denne uge er sangen øverste på downloadhitlisten og har solgt 1,1 millioner kopier af singlen.

Simon Cowell sagde i samme forbindelse:

"Det er det hårdeste marked at komme ind på, og at hendes debutalbum går ind som nummer er utroligt."

Da hendes plade udkom i november sidste år i hjemlandet, blev hun den hurtigstsælgende debut i England med 375.000 album på en uge, og slog Arctic Monkeys tidligere rekord.

MySpace


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA