x

David Dieu er klar med sit 3. singleudspil

David Dieu er klar med sit 3. singleudspil

David Dieu er tilbage med spritny single – den tredje i rækken – fra ét af de nyeste skud på den danske urban/ R&B scene.  Mami Caliente er et up-tempo track, hvor historien kredser om en slange forklædt som en smuk pige, der lokker mænd i fordærv. Selv siger David; ”Sangen hedder Mami Caliente fordi den handler om en brandvarm pige, der gør det brandvarmt for dig, men på en langt fra positiv måde”.

Sangen handler om at involvere sig i en situation - eller et forhold til en person - selv om både brødre og familie fortæller én, at man ikke burde gøre det. Sangen handler også om, at man selv godt ved, at forholdet med personen ikke fører nogen gode steder hen, men alligevel skal man brænde nallerne, før man rigtig fatter det.

”Hun tog hjertet ud af kroppen på mig”

Mami Caliente er, på trods af det mere dystre og personlige tekstunivers, stadig et track der sender tankerne sydpå mod tropisk varme og dans. David Dieu viser endnu engang sin imponerende vokalstyrke og sit knivskarpe flow i varm kombination af rapvers og melodiøs sang i omkvædet.

Om David Dieu:

David Dieus historie udspringer et helt særligt sted fra. Faktisk flere og så mange, at det er svært at fortælle sammenhængende. Hans oprindelse er Vietnametisk / Cambodiansk.

Hans fødested er Danmark. Hans musikalske grunduddannelse har han fået i kirken.
Hans CV har sangskriver, producer, og sanger som spidskompetencer. Og grafiker som profession.  På én gang visionær, målrettet og ydmyg.

David var 5 år, da han begyndte at synge i det lokale kirkekor. Her var far præst og mor korleder.

Og under de gamle kirkevævlinger fik David fra barnsben grundteknikkerne inden for harmoniopbygning og tonearter helt under huden. Modvilligt startede David til klaver som 7 årig. Han ventede til sin far kørte og så pjækkede han. Alle de andre børn spillede fodbold og klaver var ikke helt så sejt.  I dag starter han alle sessions i studiet på klaveret og musikken trækker spor gennem hele Davids opvækst.

gallery_large

Mens kirkekor, gospelsang og klaver fyldte meget i Davids barndom, blev 90’ernes hiphop / r&b bølge det bærende element i Davids ungdom. YO MTV Raps kørte på repeat og den allerførste cd ”Fugees” åbnede en helt ny verden op. Hvor forskellige genre – selv gospel – blev sammensmeltet og udført med attitude og rebelskhed. Det var tekstuniverset, der først fangede Davids interesse og han begyndte at skrive tekster. Til venner. Til venners venner. Til upcoming artister. David gjorde en dyd ud af formidlingen, at indkapsle lige dén følelse, artisten bag ville have frem.

I dag står hans navn i flere credits. Senest Katie Keller og hendes Erstatning.

David fandt også hurtigt vej til producerknapperne. Som 22-årig lejede han et studie. Og så eksperimenterede han. Studiet var døgnåbent for alle, et frirum og laboratorium, hvor musikken blev dissekeret, analyseret og sat sammen på ny. I dag står Davids navn i flere credits som producer. Bl.a. for ZK og deres Way Way.

Mere end nogensinde, er David Dieu klar til at stå frem i eget navn. Ligesom de to foregående solo-singler, er Mami Caliente produceret af SRVNY - som er en del af Davids faste producerteam, og har været med til at udvikle Davids lyd.  Den 26-årige producer er bedst kendt for sin produktion til Ren Hygge med Amro og Sivas.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA