x

VIDEO: Folkeklubben ude med sommerlig hyldest


Snart udkommer Folkeklubbens fjerde album Sort Tulipan, og her får du videoen til førstesinglen ”Men Ikke Endnu En Vinter”.

Den 26. oktober udsender den folkelige trio deres fjerde album med titlen Sort Tulipan, hvorfra singlen ”Men Ikke Endnu En Vinter” står som den første forsmag på, hvad der venter os.

Sangen blev indspillet under sommeren 2018, der syntes at fortsætte i det uendelige. Dertil står musikvideoen som en hyldest til den danske sommer og dennes prægtige naturscenerier – med et væld af blomster og bier i sol, blå himmel, kornmarker, lejrbål, svaner, solopgang og solnedgang.

I mellem den danske sommeridyl står trioen placeret foran en gråmeleret baggrund, hvor forsanger Kjartan Arngrim reciterer teksten, og de to Rasmus'er forsigtigt vugger med i baggrunden. Sangens poetiske udtryk markeres af de forskellige tekstlige passager, der bryder den visuelle sommeridyl, hvor lyrikken skrives sort på hvidt. 

LÆS OGSÅ: Forventningsfulde sange i uvante rammer 

Om den nye sang siger forsanger Kjartan Arngrim:

– Vi lever i en verden i opbrud. "Med støvletramp i gaderne, ild på ambassaderne og pladser der er fyldt med had. Med tekno-, plutokrater, suveræne oligarker og dem, der lyver når de kommer med fred." Paradokset og det smukke er, at alt det kan vi godt klare, mens vinterens komme kan synes ubærligt.

Som en alternativ optakt til udgivelsen af Sort Tulipan afholder trioen tre eksklusive lytte- og samtalearrangementer i slutningen af oktober på henholdsvis Thorvaldsen Museum i København, Psykiatrisk Hospital i Århus og Schweizer Halle i Tønder.

Alle tre arrangementer er udsolgte, men der er dog håb for de interesserede. Tirsdag den 23. oktober er der annonceret et ekstra arrangement. Dette vil løbe af stablen på det snart nedrevne Psykiatrisk Hospital i Risskov, Aarhus. Her bliver der både mulighed for at lytte til den nye plade og opleve orkesteret i en samtale med forfatteren Jens Blendstrup. 

LÆS OGSÅ: Folkeklubben holder lyttearrangementer på blandt andet psykiatrisk hospital 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA