x

Thom Yorke forsvarer naturens vildskab i smuk video


Thom Yorke har netop udgivet endnu en sang, denne gang til støtte for Antarktis rå natur. Hør sangen og se den dragende video her.

"Hands off the Antarctic" er den meget konkrete titel på Thom Yorkes nyeste udspil, der taler for at lade Antarktis forblive uberørt. Sangen er en støtte til miljøorganisationen Greenpeaces arbejde for at beskytte verdens mest uberørte kontinent gennem kampagnen Antarctic Sanctuary.

LÆS OGSÅ: Thom Yorke fylder 50 - vi ser tilbage på karrieren

"Antarktis er et sandt vildnis, og hvad der sker der, påvirker os alle. Derfor skal vi beskytte det," udtaler Radiohead-forsangeren til NME. Til sangen medfølger en rå sort-hvid video, der er et smukt forsvar for den golde sydpol. Videoen eksponerer Antarktis' majestætiske landskab med dets vilde dyr, enorme isblokke og mørke hav.

– Der er nogle steder på planeten, som bør forblive rå og vilde og som ikke må ødelægges af menneskets fodspor, udtaler Yorke. – Denne sang handler om at stoppe den ubarmhjertige marcheren af disse tunge fodspor.

Videoen blev filmen af en tre-måneder lang Greenpeace-ekspedition tidligere på året og havde premiere i London i aftes. Mens sangen blev spillet, blev videoen projiceret i smukke 3D-effekter på Marble Arch. Se billede og Twitter-opslag nederst i artiklen.

LÆS OGSÅ: VIDEO: Få forsmag på Thom Yorkes første filmsoundtrack

Det er gode tider for fans af Thom Yorke, der har præsenteret en række nye sange i forbindelse med soundtracket til horrorfilmen Suspiria. Filmen udkommer senere på måneden, hvor Thom Yorke har skabt 25 originale tracks, hvoraf tre er blevet delt – senest den dissonante "Volk", som efterfølger det mere melodiske nummer "Suspirium" og den verdensfjerne "Has Ended".

"Hands off the Antarctic" indgår ikke på soundtracket, men er skabt eksklusivt til Greenpeace-kampagnen.

Se Greenpeaces Twitter-opslag om sangens premiere her:

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA