x

Martha Wainwright til København

Martha Wainwright til København

Det er sikkert sin sag at skulle leve op til et par højst musikalske forældre og den evigt flamboyante broder Rufus, som nyligt kunne opleves i København.

At Martha Wainwright også er en kunstner i egen ret er imidlertid allerede dokumenteret - blandt andet qua hendes bidrag til den kongeniale Cohen-hyldest-film "I'm Your Man".

Og nu kan man så opleve hende i København den 17. maj, hvor hun giver koncert i Pumpehuset. Iøvrigt blot to dage før hun udgiver opfølgeren til den roste, selvbetitlede debut fra 2005.

På den ny plade, som har fået den formidable titel "I Know You're Married But I've got Feelings Too", medvirker – naturligvis - både Rufus Wainwright og moderen Kate McGarrigle. Sidstnævnte udlånte blandt andet sin vokale kapacitet til Lou Reed på dennes The Raven-turné i 2003.

Debuten blev af GAFFAs euforiske anmelder betegnet som intet mindre end perfekt, så der er formentlig god grund til at spidse ører, når der kommer nyt fra damen.

Af den kommende plades 13 skæringer er 12 selvskrevne, mens Wainwrigt i det sidste tilfælde giver sit bud på Pink Floyds "See Emily Play". Den samlede trackliste - som formodentlig vil være velrepræsenteret ved den københavnske visit - falder som følger:

Bleeding All Over You
You Cheated Me
Jesus & Mary
Comin¹ Tonight
Tower Song
Hearts Club Band
So Many Friends
In The Middle Of the Night
The George Song
Niger River
Jimi
See Emily Play
I Wish I Were


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA