x

Tv-konsortium anlægger sag mod Yoko Ono

Tv-konsortium anlægger sag mod Yoko Ono

Mens Paul McCartney - tro det eller ej - i '67 blev citeret for at sige, at verden formentlig ville være et bedre sted, hvis de ledende politikere tog LSD, har John Lennon angiveligt været af samme opfattelse.

Det fremgår - blandt meget andet - af en ni timer lang optagelse fra 1970, der just nu er omdrejningspunkt i en copyright-sag mod enken Yoko Ono (billedet)

Det er formentlig navnlig i USA - hvor Lennon havde sit eksil fra starten af 70'erne til sin død i 1980 - at den 38 år gamle udtalelse om at putte LSD i Richard Nixons te kan forarge, og det er da heller ikke sagens kerne.

Det er Boston-baserede World Wide Video, der kræver rettighederne til filmen, som er optaget få uger før The Beatles' opløsning og viser en cannabis-rygende Lennon arbejdende på materialet til "John Lennon & the Plastic Ono Band", som udkom samme år.

Organisationen forsøgte at arrangere en visning af optagelserne sidste år, men blev stoppet af Yoko Ono, som bestyrer boet efter Lennon og desuden selv optræder i de dokumentariske optagelser.

Og den indblanding er de nu altså så fortørnede over, at de har valgt at gå rettens vej, givetvis med henblik på at få lov at producere en dokumentarfilm baseret på optagelserne. Sagen åbnes ved en høring den 30. april, beretter Reuters.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA