x

Nyt fra Oliver North Boy Choir

Nyt fra Oliver North Boy Choir

Oliver North Boy Choir, der i 2007 udgav 4 single-ep’er og den anmelderroste opsamling ”The Massive Oliver North Boy Choir 2007 Girl Collection”, har valgt at gå nye musikalske veje.

Det har resulteret i et nyt udtryk, der spænder fra den klassiske poprock til et meget eksperimenterende og støjende lydbillede. Det er et bevidst valg, fra bandet, der nyder friheden uden for albumkontekstens efter deres opfattelse forældede rammer.

ONBC har efter eget udsagn besluttet sig for, at de hellere vil lyde som "en poppet version af en Yo La Tengo-sang blandet med noget, som The Boo Radleys ville have smidt på en b-side". Årets første single fra det produktive orkester, ”Weekender” er det første skridt i denne proces.

ONBC kan på mange måder siges at være et lidt usædvanligt band, idet bandet udelukkende baserer sig på at udgive digitalt – normalt kun i ep-form bestående af en single og tre b-sider. Det, at bandet udelukkende eksisterer i den digitale verden, gør, at de kan udgive deres musik langt oftere, end man normalt ville gøre med et samlet album.

ONBC, der består af Mikkel Max (epo-555), Camilla Florentz (eks-epo-555 sangerinde) og Ivan Petersen (ikke ham fra Laban), udkom for første gang den 4. marts 2007 og har haft adskillige singler på P3. Desuden har bandets blandt andet optrådt i fransk og spansk radio og bliver også spillet på 101,3, den største indieradio i LA.

"Weekender" og den westerninspirerede popsang, "Lovesong" er begge udtryk for den klassiske og i den grad melankolske kærlighedshymne. Bonustracket ”New Folder” betegnes af gruppen som "stilhed kontra kontrolleret støj".

Hver ONBC-udgivelse i 2008 vil blive markeret med en selvstændig hjemmeside med bonustrack og remixes, remixes, remixes: På "Weekender" har Limboasyoulikeit remixet nummeret "Cobra" med støjende glitch. Bakers at Dawn har lavet et cover af nummeret "Something New" med næsten klaustrofobisk melankoli, og remix-duoen Bonnie and Clyde har lavet et remix af "Serbia on Fire", der giver sangen en skramlet eurodance-fornemmelse.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA