x

Haven Festival er udfordret

Haven Festival er udfordret

Haven Festival står overfor store udfordringer, der tvinger dem til at omtænke deres format

Refshaleøen har de seneste år indprentet sig som et kreativt og foranderligt miljø i københavnernes bevidsthed. Ja, faktisk er "Reffen" blevet så populær, at den nye Inderhavsbro i 2016 måtte til for at skabe en hurtig cykel-smutvej til områdets diverse musikstudier og street food-boder – ligesom Eurovision Song Contest i 2014 løb af stablen på domænet.

En anden stor begivenhed, der har ramt denne særlige del af hovedstaden er Haven Festival, som de sidste to år har fusioneret gastronomi, specialøl, kunst og ikke mindst en lang række artister af både national og international karakter. Trods stor opbakning til festivalen må arrangørerne bag nu se sig nødsaget til at gentænke formen grunden de mange massive udviklingsplaner.

LÆS OGSÅ: Haven Festival: Hemmelige og spontane koncerter

– Vores mål er altid at levere den bedst mulige festivaloplevelse. Byudviklingen på området med etableringen af nye studieboliger i containere og ankomst af madmarkedet Reffen har gjort, at vores oprindelige festivalområde er blevet begrænset til halvdelen af det område, vi præsenterede i festivalens første år, siger John Fogde, pressechef i Down the Drain Group, der arrangerer Haven Festival.

Ydermere blev festivalen i år ramt af en kommunal begrænsning, der tvang festivalen til at lukke ned ved midnatstid og dermed gjorde det svært at skabe det rette musikprogram for publikum.

LÆS OGSÅ: Haven Festival: – Vi har hele tiden forventet at få underskud i år

John Fogde og resten af teamet bag Haven anser dog udviklingen som positiv, og som en mulighed for at eksperimentere endnu mere med festivalformatet:

– Det er kun positivt, at der sker så meget på Refshaleøen. Det er et fedt område spækket med kreative miljøer og masser af liv, og det vil vi gerne understøtte og inddrage. Det betyder, at Haven består, men vi skal tilpasse os og omfavne de dynamiske rammer, og den byudvikling, som området gennemgår, så festivalen inkluderer området bedre. Vi håber at kunne præsentere de første tiltag allerede næste år.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA