x

Pearl Jams "Jeremy" inspireret af selvmordstragedie – nu taler de efterladte ud

Pearl Jams "Jeremy" inspireret af selvmordstragedie – nu taler de efterladte ud

Pearl Jams "Jeremy" fra 1991 er baseret på en ægte hændelse omhandlende en ung high school-elevs selvmord. Moren til den afdøde teenager sætter nu for første gang ord på den musiskalske fortolkning af tragedien.

I 1991 kom Wanda Crane ud for det værst tænkelige, en mor kunne forestille sig, da hendes teeange-søn tog sit eget liv. Tragedien indtraf i et klasseværelse på Richardson High School i North Texas. Her skød sønnen, ved navn Jeremy, sig selv og gjorde sine kammerater til øjenvidner.

LÆS OGSÅ: Pearl Jam i kamp mod Donald Trump

Blot et år efter tragedien satte Pearl Jam toner og ord på den skæbnesvangre fortælling i nummeret "Jeremy". Sangen efterlod mange af de pårørende vrede og fortvivlede – og særligt moren, der genlever sit livs mareridt, hver gang hun hører nummeret, fandt dette vanskeligt. I et nyligt interview med WFAA understreger hun, at Jeremy var meget mere end den tunge hændelse, der blev slutningen på hans liv:

"Den dag, han døde definerer ikke hele hans liv", sagde hun. "Han var en søn, en bror, en nevø, en fætter, et barnebarn. Han var en ven – og han var talentfuld." Se det fulde interview nedenfor.

Artiklen forstætter under videoen

Også Jeremys tidligere ven og klassekammerat, Brittany King, sætter ord på hændelsen, der modnede hendes teenage-jeg i pendulfart. Om Pearl Jam-sangen siger hun således:

"Jeg var sur på dem for at skrive den sang. Jeg tænkte "I ved ikke noget, I var der ikke". Deres (Pearl Jam, red.) historie er ikke nøjagtig."

LÆS OGSÅ: Pearl Jam rejser 11 millioner dollars til Seattles hjemløse

Sidste år stod frontmand Eddie Vedder frem med bandets side af sagen i et interview med Billboard. Her fortalte han, at idéen til sangen var opstået ud fra en avisartikel om den tragiske hændelse, og at sangen bestemt ikke havde til hensigt at støde de efterladte.

"Jeg kunne totalt relatere til historien, fordi jeg havde en meget lignende oplevelse med et barn, som jeg voksede op med", lød forsvaret fra Vedder.

Se videoen til "Jeremy" nedenfor.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA