x

Wili Jönsson får årets Ken Gudman-pris

Wili Jönsson får årets Ken Gudman-pris

Man kan med rette sige, at dansk rock ikke ville have været den samme uden Wili Jönsson. Siden opløsningen af Gasolin' i 1978 har bassisten fortsat været særdeles aktiv og spillet med en imponerende række af dansk rocks mest markante bands og solister. Det er på den baggrund, at den 66-årige musiker til oktober modtager Ken Gudman Prisen 2008.

Da ideen om et dansk rockmuseum første gang blev lanceret i 2001, dristede Wili Jønsson sig til at sige, at han sådan set ikke var klar til at blive sat på museum. Han var nemlig ude at spille konstant og mente bestemt ikke at have passeret pensionsgrænsen - eller grænsen, hvor mand bliver til myte.

På den anden side ville et museum for dansk rock være dybt utroværdigt, hvis ikke netop Willi Jønsson skulle være en del af det. Alene af den grund, at han var bassist i Danmarks mest berømte rockband, Gasolin. Men også fordi han siden de har været en aktiv del af den danske rockscene og stadig er det. Han har gennem tiden spillet med blandt andre Peter Belli, Sort Sol, Sanne Salomonsen, Frede Fup, TYG, Swing Jørgen, Troels Trier, Krølle Erik, Peter Sommer og Allan Olsen.

Om tildelingen af prisen hedder det i en udtalelse fra Ken Gudmands mindefond: "Wili Jønsson lever til fulde op til de musikalske dyder, Ken Gudman Fonden lægger til grund for valget af prismodtager. Han er en musikalsk håndværker med stor integritet og personlighed".

Ken Gudman Prisen har status som en af dansk rocks store og væsentlige priser og bakkes op fra alle hjørner af det danske musikmiljø.

På prisuddelingsaftenen har publikum en "enestående mulighed for at møde dansk rock i en helt særlig atmosfære med masser af overraskelser og et overdådigt program", hedder det videre.

Den første modtager af Ken Gudman Prisen var guitaristen Aske Jacoby i 2004. Blandt de musikalske indslag ved prisfesten var Sanne Salomonsen, Thomas Helmig, Randi Laubek, Niels Skousen, Lars H.U.G. og en lang række øvrige kunstnere.

I 2005 fik guitaristen Per Chr. Frost prisen og havde blandt andet inviteret Gnags, Poul Krebs, Sanne Salomonsen, Lis Sørensen og Henning Stærk med på scenen.

I 2006 var bassisten Moussa Diallo prismodtager, og han blev hyldet musikalsk af blandt andre Savage Rose, Anne Linnets Marquis de Sade, Palle Mikkelborg, Mikkel Nordsø samt et stærkt hold af musikere fra Mali.

Trommeslageren og multimusikeren Laust Sonne fik prisen i 2007 på en festaften i et udsolgt Amager Bio, hvor prismodtageren var på scenen sammen med blandt andre Sebastian, Tim Christensen, Bugpowder, Dear og D-A-D.

Prisfesten i år finder sted 5. oktober 2008 i Amager Bio. Mere info om program følger.

 

 

Besøg mindefondens hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA