x

dEUS kommer til Danmark med helt særlig tour

dEUS kommer til Danmark med helt særlig tour

Kultrockerne i dEUS tager på turné med tyve år gammelt album – her slår de vejen forbi Lille VEGA

I 1999 udkom belgiske dEUS med deres tredje studioalbum The Ideal Crash – og selvom de i dag har syv album på repertoiret, har de med den kommende albumkoncert valgt at hylde slut-90'erne og selvsamme udgivelse. Pladen – der altså snart kan fejre 20-års jubilæum – cementerede for alvor dEUS' status som et af de mest innovative indiebands i deres generation og har derfor haft enorm betydning for gruppen. Koncerten løber af stablen den 4. maj i Lille Vega i København.

LÆS OGSÅ: Michael Bublé kommer til Danmark

Selvom dEUS ser bagud, er de dog ikke gået i stå. Tværtimod arbejder de for tiden på deres ottende album, der er sat til at udkomme i løbet af næste år. Ifølge den karismatiske frontmand Tom Barman sætter The Ideal Crash høje standarder for det nye album:

– Det er den perfekte tid til at få motoren i gang igen og få den fucking maskine tilbage på landevejen! Hvis der er et rigtigt tidspunkt til at fejre et album og tage det på turné, er det det her. Det var en meget vigtig plade for os – den er tyve år gammel og sætter stadig væk høje standarder for de nye sange.

LÆS OGSÅ: Lydmor: – Jeg har lyst til at vise alle, hvor meget plads der er

dEUS' særegne lyd blander rock med alskens skæve indfald og er inspireret af kunstnere som The Velvet Underground, Sonic Youth samt Tom Waits. Gruppen er mildest talt ikke kendt for at være hverken ensformige eller kedelige på scenen, da det er her, deres galskab og eksperimenterende rocknumre for alvor kommer til udtryk. Publikum kan derfor se frem til en oplevelse ud over det sædvanlige.

Sidste gang gruppen stod på scenen på Vega, kvitterede GAFFAs anmelder med fem stjerner. Læs den fulde anmeldelse lige her.

Billetsalget starter fredag den 16. november kl. 10.00


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA