x

VIDEO: Bisse overgår sig selv


Bisse lader sin utrættelige kreativitet få frit løb på "Grand Danois" – en næsten 10 minutter lang gennemgang og kritik af det danske lands tilstand

I "Grand Danois" anlægger Bisse et barsk blik på Danmark og det danske sindelag med udgangspunkt i "Den store danske Hund". Et perfekt kontrastpunkt til fædrelandet, der helt fra starten beskrives som "et land så lavt, at alle lider af højdeskræk. Et land så lavt, at det snart må synke i havet". 

Satiren drypper fra sangen, der over fem akter bevæger sig fra dårligt til værre for til sidst at kulminere i en slags dommedagsprofeti, der især møntes på statsminister Lars Løkke Rasmussen – også kaldet "Storkorsridder af Team Rynkeby" og "Den Store Nedbringer af Sygehusventetiden". 

En interessant video understøtter de samfundsrevsene ordstrømme, og hver akt har sit eget visuelle udtryk. Der er stemningsfulde kalkmalerier, uhyggeligt animerede ansigter og 10 skønne sekunder, hvor en underligt udklædt Bisse forgæves prøver at få en Grand Danois til at sætte sig. Videoen leder til tider tankerne mod Father John Mistys video til "Pure Comedy", hvor samtidens problemstillinger også får en tur i den satiriske musik-kværn.

LÆS OGSÅ: Bisse folder sig ud i ny kunstform

Det er ikke uvant for Bisse at skrive sange, der ikke passer ind i den klassiske radioskabelon på omkring tre minutter. Både på "Seks Hjerter", "Citybois i Højlandet", "STØVETS ÅR" samt de mange forlængede live-versioner sniger sangene sig op over de 7-8 minutter. "Grand Danois" er imidlertid noget for sig, både i kraft af sin længde og den ambitiøse video, der er instrueret af Hr. Ridepisk og Bjarke Stenbæk.

Musikken er skabt af Bisse i samarbejde med Copenhagen Phil, der står bag sangens dynamiske lydtæppe. Den sagte orkestermusik udvikler sig og opbygges helt frem til afslutningen, hvor den når en storslået afslutning. "Grand Danois" er første single fra Bisses kommende album Tanmaurk, som er lavet med det københavnske symfoniorkester, og som udkommer den 23. november.

LÆS OGSÅ: Bisse slår sig sammen med symfoniorkester

I det nye år spiller Bisse en række danske koncerter under navnet "Tanmaurkrevyen":

30/1 – Konservatoriets Koncertsal, København

7/2 – Voxhall, Aarhus

8/2 – Musikkens Hus, Aarhus

9/2 – Kulturmaskinen, Odense


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA