x

Dansk stjernefotograf er død

Dansk stjernefotograf er død

Fotografen Jan Persson døde fredfyldt i sin seng på et hospice torsdag morgen efter længere tids sygdom.

Torsdag morgen blev enden på et par måneders kræftforløb for den danske stjernefotograf, skriver Ekstra Bladet. Persson blev 75 år og efterlader sig hustruen Maj-Britt og tre voksne børn fra et tidligere ægteskab.

Du er formodentlig stødt på Jan Persson før. Det er nemlig langt fra utænkeligt, at Persson har været manden bag linsen på mange af de billeder af musiklegender, som du så tit har bladret igennem online. 

Perssons interesse for billedet af musikerne i action startede til jazzkoncerter i Københavns undergrundsmiljø, men bevægede sig senere videre til de muligheder, der lå i beat- og rockmusikken. Som fast leverandør til danske såvel som internationale magasiner har han delt de ikoniske billeder med hele verden, og det enorme katalog tæller skud af blandt andre Louis Armstrong, Miles Davis, Bob Dylan, Jimi Henrix og Janis Joplin.

LÆS OGSÅ: VIDEO: Ikonisk julereklame er en rørende hyldest til Elton John

Jan Persson har med rette haft en legendarisk status inden for dansk musikfotografi. I 2011 udgav han og Mia Fuglsang Holm bogen Musikalske portrætter. GAFFA kvitterede med fem stjerner. Læs anmeldelsen lige her.

Se et udvalg af Perssons billeder her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA