x

Aqua og Clara vinder sangskriverpriser

Aqua og Clara vinder sangskriverpriser

Søndag aften afholdt Danske Populær Autorer deres årlige medlemsfest og prisoverrækkelse, hvor en række danske sangskrivere blev hyldet. Se alle vinderne nederst i artiklen.

Danske Populær Autorer (DPA) fejrer i år sit 100-års jubilæum som interesseorganisation med over 1.000 danske sangskrivere, komponister, producere og tekstforfattere. I går fejrede og hyldede medlemmerne hinanden, da den årlige prisoverrækkelse blev afholdt.

Vinderen af aftenens hovedpris – DPA's Kommercielle Musikskaberpris – blev Aqua, som fik følgende ord med på vejen af DPA's formand Niels Mosumgaard:

- Det er med stor ydmyghed, at vi i dag giver prisen til både sangskriverne og hele bandet. For dem lykkedes det nemlig at smadre muren ud til verden og blive tydelige med en sangskrivning, der ramte tiden midt i maven [...] Så tak til dem, der gik forrest i en heftig periode – tak til dem, der arbejder hårdt. Tak til enestående AQUA.

Det er fjerde år i træk, at DPA uddeler Den Kommercielle Musikskaberpris, som i 2017 gik til Rasmus Seebach, i 2016 til Thomas Troelsen og i 2015 til Soulshock.

LÆS OGSÅ: John Lennons morder fortryder - igen

Den årlige vækstlagspris, blev i år tildelt Clara Toft Simonsen.

– Årets modtager af DPA’s vækstlagspris er et af de helt unde talenter. Når hun er på, er det med et fuldt fokus, og det er tydeligt, at hun, trods sin meget unge alder, tager sin karriere og sit håndværk meget seriøst, udtalte suppleant Caroline Ravn i sin tale.

Der blev desuden overrakt fire påskønnelseslegater, som uddeles til de kolleger i foreningen, der yder en særlig indsats for fællesskabet. Det var henholdsvis producer Kasper Larsen, popsangerinden Maria Christina Apetri (Fallulah), singer-songwriter M.C. Hansen og komponist Morten Wedendahl.

LÆS OGSÅ: Kasper Eistrup maler portræt af Kronprins Frederik

Med de forskellige priser og legater følger et økonomisk skulderklap fra Kodas kulturelle midler. Der medfølger 30.000 kroner for den Den Kommercielle Musikskaberpris, 20.000 kroner for Vækstlagsprisen og 15.000 kroner for de fire påskønnelsespriser.

Modtagerne af årets priser og legater er følgende:

DPA's Kommercielle Musikskaberpris:

Aqua

DPA's Vækstlagspris:

Clara Toft Simonsen  

Påskønnelseslegater: 

Kasper Larsen  

Maria Christina Apetri 

M.C. Hansen

Morten Wedendahl


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA