x

Legendariske Moroder giver første danske koncert

Legendariske Moroder giver første danske koncert

Producerlegenden og diskoens fader Giorgio Moroder giver koncert i Store Vega som led af sin verdensomspændende "Celebration of the 80's Tour".

I sidste måned kunne vi bringe nyheden om Moroders første verdensturné i en alder af 78 år, hvor nærmeste koncert var i Berlin. Nu lægger den verdenskendte producer alligevel vejen forbi Danmark, når han indtager Store Vega i København den 24. maj. Billetsalget starter fredag den 23. november klokken 10 via Ticketmaster.

LÆS OGSÅ: Producerlegenden Moroder tager på sin første turné nogensinde

Giorgio Moroder er kendt som en af de absolutte pionerer inden for den såkaldte "italo disco", der kombinerer disco med elektroniske elementer. Det bliver svært at stå stille til det store bagkatalog af hits som "Love to Love You Baby", "Hot Stuff", "Bad Girls" og "I Feel Love" med Donna Summer, samt Moroders mange samarbejder med store kunstnere som Blondie på "Call Me", Bowie på "Cat People", Freddie Mercury på "Love Kills", Berlins klassiker "Take My Breath Away" og mange flere.

Producerlegenden har desuden skabt soundtracket til den klassiske 80'er-film Scarface og udgav i 2015 sit seneste album, Déjà Vu, blandt andet med sangere som Sia, Charli XCX, Kylie Minogue, Kelis og Britney Spears.

LÆS OGSÅ: 74 år og stadig rimelig funky

Når Moroder tager på sin verdentour, vender han blikket tilbage mod 70'erne og 80'erne – en musikalsk æra, han selv var med til at definere. Frem for Moroders sædvanlige rolle bag dj-pulten vil turnéen foregå med band, mens Moroder selv opererer diverse keyboards, effekter og vocoder. I løbet af showet vil han samtidig fortælle anekdoter fra studiet, som ingen hidtil har hørt.

Få en forsmag på Moroders musik og anekdoter på Daft Punks "Giorgio by Moroder" fra Random Access Memories, hvor produceren tager os tilbage til slut-60'erne, hvor han som 15-16 årig opdagede synthesizeren:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA