x

Sanne Salomonsens liv bliver til stor musical

Sanne Salomonsens liv bliver til stor musical

SANNE - THE MUSICAL kommer forbi seks af landets byer til september 2019

I efteråret 2019 bliver Sanne Salomonsens livshistorie omsat til en musical spækket med de mange tidløse hits, hun igennem fem årtier har fyldt og beriget vores hoveder med. Premieren finder sted den 19. september i Tivolis Koncertsal og vil derefter tage på Danmarksturné med stop i Vejle, Odense, Aalborg, Holstebro og Aarhus.

Musicalen er først og fremmest historien om at finde sin egen stemme – og bruge den. I 2006 blev Sanne ramt af en blodprop i hjernen, der fik hendes verden til at styrte sammen og satte spørgsmålstegn ved hendes eksistens og værd som sangerinde. For kan man snyde døden, og ville hun nogensinde komme tilbage på scenen igen? For at finde ind til sig selv, kærligheden og musikken måtte Sanne se tilbage og trin for trin gennemleve hele sin livshistorie. Og det er netop hele den lange retrospektive rejse, hvori forestillingen tager sit afsæt – fra den oprørske, hjemmeboende teenager til stjerneskuddet, der toppede alle 80'ernes hitlister og til tilværelsen som enlig mor.

LÆS OGSÅ: Anne, Sanne og Lis giver ekstrakoncerter i Aarhus og København

Sanne fungerer som en del af teamet bag forestillingen og er, som vant i et dommerpanel, blandt andet med til at vælge hvilke skuespillere/sangere, rollerne skal gå til, herblandt de tre personer, der skal spille hende selv, og som offentliggøres inden jul. Men det endelige resultat er ude af hendes hænder:

– Det er stort, det er spændende, det er skræmmende at skulle opleve sit eget liv som musical på scenen. Jeg glæder mig til at se, hvordan det kreative team og resten af holdet kommer til at gribe det hele an, og jeg glæder mig til musicalen og er selvfølgelig meget spændt på resultatet. 

Thomas Langkjær, Kreativ Executiv Producent på forestillingen, udtaler:

– Det er en kæmpe ære for os at få lov af Sanne Salomonsen til at skabe en gendigtning af hendes liv og karriere. Vi har allerede haft mange gode og åbenhjertige samtaler med Sanne, og der er ingen tvivl om, at hendes bidrag til forestillingen er helt uvurderlig og gør det muligt for os at skabe en produktion, som vi er sikre på, at publikum vil kunne mærke og finde ægte og vedkommende.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Stemmen er svækket, men Sanne har stadig X Factor

Danmarks rockmama nummer et debuterede allerede som 17-årig med sin første soloplade i eget navn i 1973. Forinden havde hun turneret i Skandinavien i opsætningen af rockmusicalen "Hair". Sanne prøvede stort set alle genrer op igennem 70'erne og gjorde sig for alvor bemærket i popgruppen Sneakers og Anne Linnet Band. Efterfølgende fulgte en succesfuld solokarriere, der ligeledes har stemplet ikonet som en af de mest toneangivende danske musikere. "Det er ikke det, du siger", "Den jeg elsker" og "Voodoo" er bare et udpluk af de mange hits, vi allesammen kan synge med på.

Forestillingen bliver instrueret af Martin Lyngbo, tidligere mangeårig leder af Mungo Park. Holdet bag Sanne tæller endvidere Reumert-vinderne Benjamin La Cour (scenografi) og Line Mørkeby (manuskript) samt Joakim Pedersen (kapelmester) og Peter Friis (koreograf).

Billetsalget er netop skudt i gang


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA