x

Taylor Swift lægger pres på pladeselskab

Taylor Swift lægger pres på pladeselskab

Taylor Swift har indgået i et samarbejde med Universal Music Group og Republic Records, der kan påvirke mange artister positivt

På sin Instagram-profil annoncerede Taylor Swift i går sit nye samarbejde med Universal Music Group og Republic Records. Det var dog ikke helt uden krav, at sangfuglen skrev under, melder Rolling Stone. Swift havde nemlig for øje at få indskrevet en bestemmelse vedrørende Spotify-aktier. Missionen lykkedes, og pladeselskabet har nu indvilget i at give deres tilknyttede musikere en del af indtægterne fra pladeselskabets eventuelle salg af Spotify-aktier fremover.

Den nye aftale skal give Swift større kontrol over sin egen musik, men kan også hjælpe mange tusinde andre artister med at få større udbetalinger, når deres musik streames via Spotify.

LÆS OGSÅ: Vi er storforbrugere af streamingtjenester - mindre end halvdelen betaler dog

Det er tydeligt, at Swift brænder for at slå et slag for musikbrancen. I sit Instagram-opslag skriver hun, at aftalen om Spotify-provisionen "betyder mere for mig end nogen anden aftale", og fortsætter:

"Vi er på vej mod positive forandringer for kunstneriske skabere – et mål, jeg aldrig vil stoppe med at hjælpe til med at opnå, uanset hvad det kræver af mig."

Swift har tidligere fjernet sin musik fra Spotify som reaktion på, at artister ikke bliver betalt tilstrækkeligt. I 2017 røg hun dog tilbage på den populære streamingtjeneste.

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af Taylor Swift (@taylorswift) den

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA