x

Temaaften i sangskrivningens tegn

Temaaften i sangskrivningens tegn

Man kan diskutere, om sangskrivning er kunst eller håndværk - om den forudsætter inspiration eller blot øvelse. Det vil - i tillæg til en masse andet - formentlig også blive gjort, når DR2 blænder op for en temaaften i sangskrivningens tegn den 17. maj under overskriften "En sang fra livet".

Her vil seerne kunne møde såvel garvede sangskrivere som Niels Hausgaard og Allan Olsen (billedet) som yngre aspiranter som Marie Key, Thomas Butterschøn og Tobias Trier. Også amerikanske Rufus Wainwright vil være at finde på aftenens sendeflade og give sit besyv med om sangskrivningens ædle kunst.

Temaet byder blandt andet på programmet "4 mand og en røvfuld sange", der søger at bringe seerne helt tæt på arbejdet med sangskrivning.

Konceptet er enkelt: Tobias Trier mødes med tre musikerkolleger i et sommerhus, hvor de prøver at indfange sange gennem samarbejde og tilfældigheder. De fire putter improviserede titler i en hat og skriver ud fra titlerne flere sange på en eftermiddag.

Undervejs diskuterer de, hvorvidt en sang skal komme fra hjertet, eller om der kan komme noget genialt ud af en stiløvelse, som den, de laver. I programmet kan seerne også opleve, hvordan publikum tager imod sangene, når de fire musikere præsenterer resultatet af deres sommerhus-øvelser ved en koncert.

Endelig byder temaet på en udsendelse om den svenske sangskriver Eva Dahlgren.

"En sang fra livet", DR2, 17. maj kl. 20.00.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA