x

KB Hallen genåbner med endagsfestival

KB Hallen genåbner med endagsfestival

K.B. Hallen genåbner med 12 danske artister på seks timer

Fra 1938 og gennem mere end syv årtier markerede den gamle K.B. Hallen sig som en kulturel institution i særklasse – med alt fra musik og idræt til politiske kongresser, loppemarkeder og sexmesser. Derfor berørte det mange, da K.B. Hallen brød i brand en septembernat i 2011, da nogle halogenlamper satte ild til nogle papkasser, og brændte helt ned. Men nu genopstår den ikoniske hal, dog ikke som en tro kopi af den oprindelige hal, men i en tidssvarende version, der bygger videre på den historiske arv. En lang række kunstnere er allerede på programmet i 2019.

 ”K.B. Hallens genfødsel er en realitet, og spillestedet har de sidste mange år været savnet af københavnerne. Derfor er det så meget desto mere fantastisk, at en samlet musikbranche bakker op om at genåbne det legendariske venue. K.B. Hallen bliver med dens letgenkendelige arkitektur, super publikumsforhold og perfekte akustik sandsynligvis Københavns bedste spillested”, siger Rune Erbs Ledet, program- og kommunikationschef i operatørselskabet K.B. Hallen A/S.

LÆS OGSÅ: K.B. Hallen brænder

K.B. Hallen genåbner med en endagsfestival med tre scener torsdag den 24. januar, kl. 18.00-24.00

I morgen, fredag, sættes billetterne i salg. Til genåbningen kan man opleve et udvalg af landets store musikalske talenter fra talrige genrer: Katinka, Ude Af KontrolHugo Helmig, Anya, Nicklas Sahl, FaustixDrew og De Danske Hyrder. Den sidste håndfuld navne offentliggøres i de kommende uger.

Som koncertsted har K.B. Hallen nu en publikumskapacitet på 4.900 personer til koncerter, hvilket er 1900 mere end den oprindelige hal.

Blandt kunstnere, der har spillet i K.B. Hallen, kan nævnes The Beatles (der gav deres to eneste danske koncerter den 4. juni 1964 klokken 18 og 21.15), Frank Sinatra, Louis Armstrong, Miles Davis, The Rolling Stones, Bob Dylan, Jimi Hendrix, Johnny Cash, The Who, Led Zeppelin, Pink Floyd, Eric Clapton, Lou Reed, Deep Purple, Kraftwerk, Björk, Radiohead og Metallica.

Musikprogrammet for K.B. Hallen i 2019 ser indtil videre sådan ud:

24. januar: K.B. Hallen genåbner

28. januar: Years & Years

14. februar: Nils Frahm

28. februar: Jason Mraz

21. marts: Nephew

12. april: D-A-D

19. april: Saveus

20. april: Benal

3. maj: Disturbed

21.-22. juni: Take That

4., 6.-7. september: Nik & Jay

27. oktober: Eros Ramazzotti

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA