x

Kristina Holgersen hylder barndomsveninden i smuk sang og video


Kredser om opvækst i provinsen, udlængsel, drømme, uundgåelige valg og om at finde sig selv

Den danske sanger, musiker og sangskriver Kristina Holgersen er aktuel med en ny single, ”Mona, det var din by” og den tilhørende video, som du kan se ovenfor.

Sangen kredser om opvækst i provinsen, udlængsel, drømme, uundgåelige valg og om at finde sig selv. ”Sangen handler om barndommens drømme og det, vi kommer fra, men er en konkret fortælling om min barndomsveninde Mona, som var den smukkeste pige i den lille vestjyske by Ansager, hvor vi voksede op. Vi plukkede anemoner og blandede blod i en barndom, der blev til ungdom. Da Mona spurgte, hvem fra klassen jeg ville giftes med, stod det klart for mig, at jeg led af udlængsel. Jeg tænkte på, om der mon var nogle, som elskede Rickie Lee Jones og Tove Ditlevsen ligesom mig. Derude et sted. Mona blev og blev gift. Jeg stak af og valgte musikken. Blev mere én af drengene, i bandbussen og på en rejse afsted ud i verden. Med til historien hører, at Mona og jeg stadig er venner og ses. Vi traf bare nogle forskellige valg”, fortæller Kristina Holgersen om den nye single.

”Mona, det var din by” er produceret af Mikkel Reumert Damgaard (kendt fra Love Shop og Mads Langer) og er første single fra Holgersens kommende fjerde album ”Ny start”, der udkommer 22. februar 2019. Albummet indeholder ni dansksprogede sange, der ifølge Holgersen blandt andet handler om at flygte fra barndommens landsby, om at flytte fra Aarhus til København, om diskussionerne ved køkkenbordet om verdens tilstand og kærligheden hinsides et ja eller nej. Teksterne er blandt andet inspireret af Josefine Klougarts romaner, og veteranen Niels Skousen har været med til at skrive en af teksterne.

Med albummet er Kristina Holgersen tilbage med egne tekster, efter hun i 2016 udgav det kritikerroste album ”To slags mørke” med tekster hentet fra Helle Helles romaner og novellesamlinger. Et album, hun turnerede med landet rundt.

Kristina Holgersen modtog i 2017 Ethel Prisen for sin kvindelige fortællestemme i musikken og sit kulturpolitiske engagement. Hun udgav sit første soloalbum i 2004 og var i slut-90'erne og start-00'erne sanger i indiepopbandet Emotions, der siden tog navneforandring til Girl in the Moon.

Kristina Holgersen er desuden Formand for Statens Kunstfonds legatudvalg af musik og har i årenes løb siddet i række musikfaglige bestyrelser. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA