x

Rockers By Choice tager på Danmarksturné

Rockers By Choice tager på Danmarksturné

Hiphop-koryfæerne fra Rockers By Choice støver mikrofon, mixerpult og pladespiller af, når de næste år rocker landets spillesteder

Til oktober indtager dansk hiphops grundlæggere igen de danske scener i København, Odense, Aarhus og Aalborg, når Rockers By Choice drager ud på deres Opråb! 30-års Jubilæums Tour. Se spilleplan og billetlink nederst i artiklen.

Debutpladen Opråb! Til Det Danske Folk udkom i 1989, og nu er veteranerne klar til at fyre den af igen – både for de gamle fans og den nye generation af hiphop-tilhængere. Som en af gruppens grundlægger, Lars "Chief 1" Pedersen udtaler om touren:

– Vi vil vise gamle og nye fans, at vi stadig kan trykke den af, og jeg glæder mig for vildt meget til at shine de gamle tracks op og lave en tour de force rapkoncert med fuld smadder og gang i den.

LÆS OGSÅ: VIDEO: Rockers By Choice-veteranen Chief 1 udgiver hyldestsang til midsommeren

Historien om Rockers By Choice er, som det også fremgår af Pelle Peter Jensens podcast-serie "Den Nye Stil", også en historie om dansk hiphops rødder.

Tilbage i 1984 rejste Per Pedersen (Dee Pee) hjem til Tårnby fra sin pilgrimsrejse i den pumpende undergrunds-kultur i New York. Med sig i bagagen havde han suget inspiration fra den farverige urban-scene med alt fra graffiti, scratch, breakdance, electrobeats og rap. Broren Lars Pedersen (Chief 1) var hurtigt med på vognen, og blot to år senere fødtes Danmarks første rap-orkester med navnet Rockers By Choice, da de resterende tre medlemmer tilsluttede sig: Georgios Sagos (Master Phoze), Peder Musing (MC Pete) og Øyvind Hagen Traberg (MC Swan).

LÆS OGSÅ: Se ny video fra Dee Pee - Danmarks måske ældste rapper

Tourens startskud lyder præcis, hvor det hele startede: på gruppens hjemstavn i Amager Bio. Billetter kan købes her.

Spilleplan for Rockers By Choice - Opråb! 30 års Jubilæums Tour:

19. oktober: Amager Bio, København 

26. oktober: Train, Aarhus

2. november: Posten, Odense

16. november: Skråen, Aalborg

Varm op med et af gruppens største hits, "Engel":

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA