Nyhed

Her er de nominerede til BRITs Critics Choice Award

GAFFA - 35 år i musikkens tjeneste

Vinderen annonceres fredag den 7. december

Som optakt til det prestigefyldte Brit Awards vil Critic Choice-prisen blive uddelt. Prisen tildeles en britisk kunstner, der af branchefolk spås til at få den største indflydelse på det kommende musik-år. Sidste år løb den unge r&b-darling, Jorja Smith, med sejren. 

Men nu er de nominerede til dette års show blevet annonceret, hvor en af de tre musikere kan tage det ærefulde trofæ med hjem. 


LÆS OGSÅ: GAFFA-PRISEN 2019: Showet, hvor alt kan ske – Pre-sale starter nu

Den ene nominerede er den skotske singer-songwriter Lewis Capaldi, der med sin imponerende, kraftfulde vokal og hjerteskærende ballader er ved at synge sig frem til international anerkendelse. Der er også efterspørgsel på det 22-årige stortalent herhjemme, hvor han blandt andet er blevet annonceret til næste års Heartland Festival. Han spillede i sommer på Wonderfestiwall og gav tidligere på ugen koncert i Lille Vega, der ifølge GAFFAs anmelder var fem stjerner værd. 

Den anden nominerede er det spirende r&b-frø, Mahalia. Selvom den talentfulde sangerinde kun har 20 år på bagen, er hun ingenlunde en uvant musiker – hun skrev sin første sang, da hun var otte år og fik allerede en pladekontrakt i hus som 13-årig. 


Årets sidste nominerede er den hudløse ærlige sanger og sangskriver Sam Fender, der ikke viger tilbage for at snakke om politik, kønsroller og psykisk sygdom i sin musik. Tidligere på året udgav den 24-årige musiker sin debut-ep Dead Boys, der blandt andet har medbragt en populær single af samme navn.

LÆS OGSÅ: VIDEO: Lewis Capaldi viser sit talent på stripperstangen

Musikikoner, der tidligere har vundet Critics Choice-kategorien, er blandt andre Adele (2008), Ellie Goulding (2010), Sam Smith (2014) og Florence and the Machine (2009). 


Vinderen af Critics Choice-prisen offentliggøres ved en særskilt ceremoni den 7. december. Det egentlige award show, Brit Awards, løber af stablen den 20. februar i O2 Arena i London. 

ANNONCE