x

En aften dedikeret til arabisk klubmusik - Med Acid Arab

En aften dedikeret til arabisk klubmusik - Med Acid Arab

Foreningen Det Turkise Telt og spillestedet Train har i fællesskab arrangeret et brag af en mellemøstlig koncertaften.

Der er garanti for vilde energiudladninger og trancedans til langt ud på natten, når de arabiske musiktraditioner, og den moderne vestlige klubscene fusioneres til foråret i Aarhus. Det danske publikum får nemlig den eksklusive mulighed for at opleve fusionen af disse to instanser, idet Train og Det Turkise Telt har arrangeret en musikalsk kulturoplevelse, der indtager Train lørdag den 16. marts. 

Arrangementet byder på tunge basgange og en voldsom syrefest, når aftenens headliner, den franske dj-duo Acid Arab, indtager mixerpulten på scenen. Som support skydes koncertaftenen i gang med dabke-musikeren Rizan Said - en fremadstormende klubkomet importeret direkte fra Syrien. 

LÆS OGSÅ: Ny international musikfestival åbner i Aarhus

- Deres (Acid Arab, red.) vilde hybrid mellem arabisk folkelig musik og vestlig elektronisk musik
er ikke bare umulig at stå stille til, det er også en fortælling om menneskelige og musikalske møder, som vi rigtig gerne vil være med til at bringe længere ud i Aarhus’ kulturliv, fortæller Thomas Beyer, der er presseansvarlig for Det Turkise Telt: - At vi får mulighed for dette sammen med Train, samtidig med at vi kan booke vildt talentfulde Rizan Said og så endda få lov at lege med Trains venue, er ren homerun for os. Publikum kan godt glæde sig!

Acid Arab trak i sommer langt over fuldt hus til årets Roots&Hybrid Festival, hvilket også fik arrangørerne til at indse, at de havde fat i den lange ende, når det kommer til denne interkulturelle profil. 

Det Turkise Telt vil den 16. marts omdanne Train til en autentisk helhedsoplevelse, som Aarhus ikke ser mange gange på et år.  

Foreningen Det Turkise Telt har de seneste år beriget Aarhus Festuge med deres kulturarrangementer, og de står desuden også bag Roots&Hybrid under Spot Festival. 

LÆS OGSÅ: Reggae er kommet på UNESCOs globale kulturarvsliste

Læs en længere artikel om verdensmusik og Det Turkise Telt i GAFFAs december-nummer eller lige her.

Billetsalget til arrangementet på Train den 16. marts er i gang.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA