Nyhed

Ny single fra Fallulah: ”Jeg har fundet ind til noget mere spontant og ægte”

GAFFA – 35 år i musikkens tjeneste

Fallulah har netop sendt singlen ”God Bless You” på gaden. Udadtil har det måske syntes stille omkring sangerinden, der sidste år havde sin tre måneder gamle datter med på sin Perfect Tense-tour. Derudover har hun helliget sig projektet Hej Søster og søgt indad i sin tilgang til selv at skabe ny musik.

GAFFA har fået en snak med Fallulah over en velvoksen kop morgenkaffe om den nye single og vejen dertil. Hør sangen nedenfor.

Du har skrevet en del nye sange med forskellige folk i år. Hvordan vidste du, du havde ramt noget rigtigt med ”God Bless You”?


– Altså, 2017 var temmelig baby-agtigt for mig. Jeg tog stadig på tour og spillede koncerter, men det var først her i 2018, jeg kunne begynde at skabe noget nyt. Jeg startede året med at tage med min familie til L.A., hvor jeg skrev med nogle forskellige folk. Jeg lavede en masse numre, men jeg fandt også ud af, at jeg var nødt til at bruge noget tid på at finde tilbage til det udgangspunkt, jeg havde, da jeg begyndte at lave musik for ti år siden. Jeg kom til at tænke på, hvorfor det er, at alle dem, jeg synes er fede, på et eller andet tidspunkt bliver dårlige – eller i hvert fald mindre gode. Og det er simpelthen fordi de på et tidspunkt kommer for langt væk fra deres udgangspunkt, der bliver slebet kanter, og de kommer til at lyde for meget som nogle andre, og for lidt som dem selv.

– Det fik mig ud i lidt af en identitetskrise, for jeg kunne godt genkende, at jeg gennem mine ti år i branchen måske har lyttet til lidt for mange andre stemmer end min egen, folk der har sagt: ”Hvis du vil i radioen, skal du gøre sådan her…” Og det var netop det, jeg havde lovet mig selv, jeg aldrig ville gøre – spejle mig i andre. Så mister man sin autenticitet, og det er noget af det vigtigste for mig: at være autentisk. Så jeg var igennem en lidt hård proces med at aflære de ting, andre havde prøvet at lære mig og stedet finde ind til noget mere spontant og ægte igen.

– Jeg var hjemme i Danmark igen og skrev på noget materiale sammen med Søren Christensen i hans studie, og så en dag, da han var ved at koge nogle æg, dukkede melodilinjen op i hovedet på mig, og jeg skyndte mig at få den ned på telefonen. Så gik vi videre med det, og det er egentlig sådan, jeg altid har skrevet – jeg er blevet ramt af noget, og så er jeg gået med det. Jeg skal ikke lyde som alt andet, og nu har min hjerne lært at tænke, som den gjorde i starten.


Hvad er sangen opstået ud af?

– Det er sådan en slags cheerleading-sang. En opmuntrende sang til mig selv – noget, jeg selv havde brug for at høre og give videre og til de mennesker, jeg elsker i mit liv. For man kan virkelig være sin egen værste fjende og have nogle voldsomme indre konflikter. Så denne her sang indkapsler det, jeg gerne vil sige med min musik: en opfordring til at være gode ved hinanden og tro på sig selv. Det lyder måske som en stor fed kliché, men ikke desto mindre virker det nødvendigt.

Er sangen en forsmag på, hvad vi kan forvente på det kommende album?


– De nye sange er alle sammen meget forskellige, men man kan også godt høre, at det er min måde at skrive sange på, og at det er min stemme. Når det så er sagt, er sangen her sin egen. Hvis jeg har fanget en essens og en vibe i ét nummer, ser jeg ingen grund til at gentage det.

Har din tilgang til sangskrivningen og musikken ændret sig, siden du er blevet mor?

– Helt klart. Det første år havde jeg totalt overvurderet, hvad man kunne som nybagt mor. Det var et vildt hårdt og vanvittigt år, hvor jeg spredte mig selv alt for tyndt. Men nu kan jeg til gengæld virkelig tydeligt mærke, hvad jeg vil, og hvad jeg ikke vil. Det er også derfor, jeg har startet mit eget pladeselskab, så jeg kan styre tingene helt selv. Og så er jeg naturligvis også blevet stærkere af at være blevet mor. Det har givet mig en hel anden selvtillid, og det kan helt sikkert mærkes i musikken.


Hør "God Bless You":

ANNONCE