x

Vinderen af Brits Critics Choice 2019 er kåret

Vinderen af Brits Critics Choice 2019 er kåret

Sam Fender har i dag vundet den prestigefyldte Brits Critics Choice Award

Med prisen træder den 24-årige sanger og sangskriver i fodsporene på navne som Adele, Ellie Goulding, Florence And The Machine og Sam Smith, der alle vandt prisen, inden de blev internationale kæmpestjerner. Sidste år vandt r&b-darlingen Jorja Smith den fornemme hæder, og også hun er på stjernekurs. 

LÆS OGSÅ: Vor tids Lauryn Hill

Beslutningen kommer efter et fænomenalt år for Fender, der har spillet udsolgte shows, skrevet kontrakt med pladeselskabet Polydor og fået support af Elton John - alt sammen i kølvandet på en lang række single-udgivelser, som udkom på debut-ep'en Dead Boys fra november 2018. 

Sam Fender var oppe mod to øvrige spirende stjerner, nemlig det 22-årige stortalent Lewis Capaldi og r&b-sangerinden Mahalia. I et interview med det britiske medie Sky News, virker det ikke helt til, at Fender har fordøjet sin sejr:

"Hvis jeg siger 'oprigtigt overvældet' en gang til, så giver jeg mig selv en lussing", udtalte han umiddelbart efter at have vundet prisen. "Vi forventede ikke engang at blive nomineret. Så fortalte de os, at vi havde vundet, hvilket er vanvittigt, fuldstændig vanvittigt. Jeg er meget, meget beæret; at vi får tildelt den platform, at blive placeret på den scene, det er så stort. Jeg ved virkelig ikke, hvordan det skete. Det er vanvittigt, helt vanvittigt," gentog Fender.

LÆS OGSÅ: Brit Awards: Her er vinderne og højdepunkterne

Prisvinderen udmærker sig især med sin hudærlige sangskrivning, der ikke viger tilbage fra emner som politik, kønsroller eller psykisk sygdom gennem musikken. Den politisk ladede debutsingle "Play God" fra marts 2017 høstede anerkendelse fra blandt andet Elton John. Som Fender udtaler til Sky News facetimede de to artister efterfølgende, hvilket var en surrealistisk oplevelse for den 24-årige sanger, der er vokset op med Elton Johns musik. 

Sam Fender er undervejs med sit debut album.

Lyt til debutsinglen "Play God" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA