x

Populær DR-vært udgiver album

Populær DR-vært udgiver album

Værten skifter kurs tilbage til musikken

Mange kender ham som den hårdstlående vært på DRs forbrugermagasin "Kontant". Men Jakob Illeborg bærer udover sit virke som journalist også den flyvske titel musiker. I nullerne drog han verden rundt som sanger i det London-baserede band Warwick Avenue, der udgav et album på det prestigefyldte pladeselskab Columbia (Leonard Cohen, Bob Dylan, Bruce Springsteen med flere) – nu vender han tilbage til musikken med sit første soloalbum, der udkommer i foråret 2019.

Med sit lydunivers bestræber Illeborg sig på at koble det nye til det gamle. Horn og gospelkor møder en stabil rytmegruppe, og den kraftfulde stil er inspireret af de helt store drenge som Van Morrison og Brunce Springsteen.

LÆS OGSÅ: DR2-vært går tilbage til musikken

Om albummet siger Illeborg:

– Jeg er heldig at have et fuldstændig vanvittigt godt band bag mig, og det album, der kommer, bærer præg af den gnist, der er i håndspillet, ikke computerbaseret musik. Det startede som et minimalistisk projekt, men endte med et kæmpe band med horn, strygere og gospelkor, og det var helt vildt sjovt at lave.

Mange er numrene er skrevet på hotelværelser rundt om i verden, når journalisten har haft brug for et break fra arbejdet. Om karriereskiftet udtaler han:

– Jeg har haft 10 fantastiske år på DR, som korrespondent og tv-vært. Ikke mindst mit arbejde med Kontant har bragt mig rigtig tæt på mange danskere, og det har været stort at være seernes vagthund. Nu skal jeg gø til min egen musik, og det bliver fedt. Jeg lover, at jeg vender tilbage til journalistikken på et senere tidspunkt, så det er ikke et farvel, men et på gensyn. Men nu skal det for en tid handle om musik, og jeg glæder mig og håber, at de mange mennesker jeg har lavet tv for, vil give min musik en chance.

LÆS OGSÅ: Verdens største bands, der floppede

Albummet er indspillet i Sweet Silence Studios i Danmark og i Squat Sound i England og udgives på Sundance Records. Første smagsprøve i form af singlen "Emotional Botox" lander den 18. januar.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA