x

VIDEO: Showband fyrer den af til Justice


Justice udgiver storslået video til sangen "Heavy Metal"

Videoen, der er instrueret af Filip Nilsson, forener den franske duos elektroniske musik med et taktfast amerikansk showband fra Norfolk State University's Spartan Legion. Med 220 intense dansere og musikere er videoen et storslået og visuelt dragende værk, der understøtter den tekstløse musik.

I en tid, hvor alt kan tilskrives politiske undertoner, hvis man graver dybt nok, er det svært ikke at læse symbolik ind i bandet og deres mimikløse og taktfaste bevægelser. Især med deres spartanske krigerhjelme kan det velorkestrerede band i glimt forveksles med en militærparade, hvor våben er erstattet med tuba, trompet, trækbasun og saxofon. 

LÆS OGSÅ: Justice - To lod på en vægtskål

Om idéen til musikvideoen udtaler den svenske instruktør følgende til Mixmag:

"Jeg så et klip med dette showband for over et år siden, og jeg vidste øjeblikkeligt, at de havde noget specielt. Månederne gik, og pludselig kom "Heavy Metal"-nummeret fra Justice forbi mig. Vi kontaktede bandets leder William Beathea. Jeg ville have hans band af 220 mennesker til at spille nummeret og skabe en speciallavet koreografi. Det var en meget stærk og følelsesmæssig oplevelse at arbejde med de her musikere og dansere."

Sangen "Heavy Metal" indgår på Justices 2018-album Woman Worldwide, hvor den franske duo, Gaspard Augé og Xavier de Rosnay, remixer deres bagkatalog.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA