x

Phil Collins stopper karrieren

Phil Collins stopper karrieren

Den overraskende udtalelse fra den 57-årige rock/pop-veteran fremkommer i et stort interview med den britiske avis The Times.

Phil Collins, der er kendt dels for sin karakteristiske stemme, dels for sit store talent for at skrue melodiøse ballader sammen - ud over at være en dygtig trommeslager og forsanger i Genesis gennem 26 år - har på verdensplan solgt et godt stykke over 100 millioner plader.

Sidste sommer var han på en genforeningsturné med sit gamle band Genesis, hvor de blandt andet spillede i Herning.

Allerede tilbage i 1993 puslede Phil Collins med at arrangere sine afskedskoncerter. Men nu skulle det altså være alvor. Dog udtaler Collins: ”Jeg vil fortsætte med at skrive musik. Ganske enkelt fordi jeg ikke ved, hvordan jeg skal stoppe.”

Den venstrehåndede trommeslager kom med i Genesis allerede som 19-årig i 1970. Da Peter Gabriel forlod bandet i 1975, overtog Phil Collins pladsen i front. Collins forlod Genesis i 1996, men allerede inden havde han en blomstrende solokarriere. Blandt hans største hits er ”One More Night”, ”In The Air Tonight”, “Against All Odds” og “Another Day In Paradise”.

Phil Collins var i midten af 90’erne en af verdens bedst sælgende kunstnere.

I vanlig ekstravagant stil optrådte Phil Collins som den eneste kunstner på Live Aid 1985 samme dag ved hjælp af Concorden både for publikum i London som solist og i Philadephia sammen med det til lejligheden gendannede Led Zeppelin. Året efter optrådte Collins bl.a. på Roskilde Festival som trommeslager for Eric Clapton.

Phil Collins, der nyder stor anerkendelse for sin yderst velkomponerede og iørefaldende popmusik, har optrådt i et utal af sammenhænge og sammen med et utal af musikalske kollegaer inden for flere forskellige genrer bl.a. Brian Eno, John Cale, Eric Clapton, Mike Oldfield, Elliott Murphy, Tommy Bolin, Adam Ant og Quincy Jones.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA