x

Hør den perfekte julesang – videnskabeligt set

Hør den perfekte julesang – videnskabeligt set

Gør sangen dig glad, eller prøver den for hårdt?

Forleden smed vi en guide til, hvordan man skriver det perfekte julehit. For hvad pokker kræver det at skrive en juleplage, der hitter år efter år?

Nu har en række musikvidenskabsfolk, to sangskrivere og et kor forsøgt at knække koden til den videnskabeligt "gladeste julesang" nogensinde ved at kigge nærmere på 200 populære julesange, skriver NME. Af forskere i feltet er blandt andre musikvidenskabsmanden Dr. Joe Bennett fra Berkley College i Boston, som har analyseret diverse julesange for tempo, tekst, vokal og toneart.

Bennett fandt frem til, at den perfekte julesang skal være i en dur-toneart, være på 115 beats i minuttet, have bjældeklang i omkvædet, indeholde ord som sne, hjem, fred, kærlighed og julemanden og nævne ordet "jul" i alt 21 gange.

Bennett fik derpå sangskriverne Harriet Green og Steve Anderson til at skrive en sang med disse ingredienser og London Community Gospel Choir til at fremføre den. Resultatet, "Love's Not Just for Christmas", kan du høre nedenfor – gør sangen dig glad?


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA