x

Pladeselskabet CMC lukker

Pladeselskabet CMC lukker

Det aalborgensiske pladeselskab CMC, der primært udgiver etablerede kunstnere som Flemming "Bamse" Jørgensen og Poul Krebs samt kompileringer med blandt andet Eurovision Melodi Grand Prix og forskellige dvd-udgivelser, bliver lukket ned.

Omstruktureringen betyder, at CMC ikke længere vil fungere som et selvstændigt pladeselskab med ansatte og en promotion-afdeling, men der vil dog fortsat blive udsendt plader under CMC's navn.

CMC er en del af paraply-organisationen MBO Group, The Music Business Organisation, som blandt andet er ejet af Egmont. Det er MBO, der i samarbejde med Stig Ulrichsen og Lone Bechmann fra CMC har valgt at lukke pladeselskabsdelen af firmaet. Det oplyser Per Dam, administrerende direktør i MBO Group.

- Vi har afskediget tre medarbejdere. Havde vi været i opgangstider, havde det måske været anderledes, konstaterer Per Dam.

- Vi vil gerne understrege, at MBO ikke er i krise eller ved at lukke. Det er en diskussion om positionering. Pladeselskabet CMC fortsætter som label, og der vil være fuldprisudgivelser som planlagt frem til efteråret, forklarer han.

Kunstnerne behøver ikke at frygte, at deres musik bliver frosset inde i CMC. Selskabet fortsætter som label, står for royalties og rettigheder, men interesserne bliver altså ikke længere varetaget af en selvstændig stab af medarbejdere.

- Og der sidder stadig 30-40 medarbejdere i Aalborg. Reelt set så prøver man at se på, hvordan man kan drive et pladeselskab, blandt andet med 360 graders modellen. CMC vil fortsat lave udgivelser, som passer til deres profil, slutter Per Dam.

360 graders modellen henviser til, at det enkelte pladeselskab også involverer sig i publishing, management, merchandise og booking.

MBO består foruden CMC af A:larm, Copenhagen Records, RecArt Music, Roxy Recordings med flere.Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA