x

Jelling Musikfestival klar med nye navne

Jelling Musikfestival klar med nye navne

Jelling Musikfestival er klar med tre nye navne til 2019: Christopher, Jacob Dinesen og L.O.C., der føjer sig til allerede offentliggjorte Nephew til festivalen, der finder sted 29. maj til 1. juni.

De tre erfarne navne repræsenterer hver især en musikalsk genre, poppen i form af hjerteknuseren Christopher, rocken med den 23-årige himmelstormer Jacob Dinesen og ikke mindst den danske rapveteran L.O.C.

Christopher er efter en længere livepause klar til at indtage de danske livescener igen. Bag sig har han
tre albumudgivelser og 15 officielle singler – der alle har solgt til enten guld eller platin, heriblandt hitlistetopperne "CPH Girls", "Twerk it Like Miley" (begge med Brandon Beal) og "I Won't Let You Down". Gennem de sidste tre år har Christopher for alvor taget hul på sin karriere i udlandet, særligt i Asien, hvor han har oplevet pæn succes. Christopher er aktuel med hit-singlen ”Irony”, som handler om afhængighed af de sociale medier.

LÆS OGSÅ: Klasseoptræden af fuldblods entertainer

I 2016 kom kometen Jacob Dinesen ud af (næsten) ingenting og erobrede den danske hitliste med sit andet album, Brace Against the Storm, og året efter gjaldt det spillestederne. Det blev til 100 koncerter – hvor samtlige indendørs shows var udsolgte. I 2018 spillede Dinesen for første gang på Jelling Musikfestival, og det blev en så stor succes, at han også er programsat til festivalen i 2019.

LÆS OGSÅ: Musiker fælder anmelder – i næsten bogstavelig forstand

L.O.C. debuterede med albummet Dominologi i 2001 og har siden arbejdet sig op til en position som et af de største danske hiphop-navne, ja en af de mest populære danske kunstnere overhovedet. Han udgiver i foråret et nyt album, Det Danske Mareridt – Drømmen den er Vores, og til den tid vil det være fem år siden, hans sidste fuldlængdeudspil, Sakrilegium, kom på gaden. 2014 bød efterfølgende på crooner-projektet og ep'en Grand Cru, og i 2016 udsendte han opsamlingen Anno XV, der fejrede en 15 år lang karriere. Den blev i 2017 fulgt op af ep'en Dominologi XV Veteran.

Det kommende album fra L.O.C. byder ifølge ham selv på trommer, grunge-guitar, Doepfer-synth og en Roland TR-808-trommemaskine i et udtryk, hvor musik og tekst er skåret helt ind til benet.

LÆS OGSÅ: Nær og fjernt fra L.O.C.

Billetter til Jelling Musikfestival kan købes på ticketmaster.dk og i Byens Café Jelling.

Jelling Musikfestival 2019 afholdes i Kr. Himmelfartsferien, den 29, 30, 31. maj og den 1. juni 2019.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA