x

Beyoncé sagsøgt – hendes hjemmeside er ikke blinde-venlig

Beyoncé sagsøgt – hendes hjemmeside er ikke blinde-venlig

Beskyldes for at overtræde det amerikanske forbud mod diskrimination af handicappede

Beyoncés selskab Parkwood Entertainment er blevet sagsøgt af en blind amerikansk kvinde ved navn Mary Connor, skriver The Hollywood Reporter. Årsagen er, at Beyoncés hjemmeside ikke er blinde-venlig, og sagsøgeren mener, at Beyoncé dermed overtræder det amerikanske forbud mod diskrimination af  handicappede, Americans With Disabilities Act.

"Den eneste underholdningsform, som virkelig stiller synshandicappede og seende lige, er glæden ved musik," skriver Mary Connors advokat Dan Shaked i stævningen og fortsætter: "Min klient har været stor fan af Beyoncé i mange år. Hun lytter ofte til hende og kender mange af hendes sange. Hun drømmer om at komme til en Beyoncé-koncert og lytte til hendes musik i en live-sammenhæng. Da hun gik ind på Beyonce.com-hjemmesiden, oplevede hun imidlertid talrige barrierer, som begrænsede hendes adgang til goderne og tilbuddene på hjemmesiden."

LÆS OGSÅ: Derfor boykotter GAFFA Beyoncé og Jay-Z

Dan Shaked skriver videre, at hans klient uden held forsøgte at købe en hoodie på Beyoncés hjemmeside og fortsætter:

"Web-tilgængelighed kræver, at alternativ tekst er kodet ved hvert billede, så en skærm-læser kan fortælle den synshandicappede, hvad den seende ser på billedet. Der er mange vigtige billeder på Beyonce.com, som mangler en tekst-ækvivalent (...) Derfor er min klient og blinde Beyonce.com-brugere ude af stand til at afgøre, hvad der er på websiden, browse på websiden eller undersøge og/eller foretage køb".

Dan Shaked ønsker, at retten tvinger Parkwood Entertainment til at gøre Beyonce.com tilgængelig for synshandicappede og kræver samtidig erstatning til sin klient og andre synshandicappede, der forgæves har forsøgt at orientere sig på Beyoncés hjemmeside.

The Hollywood Reporter har uden held forsøgt at få en kommentar fra Parkwood Entertainment.

Se stævningen hos The Hollywood Reporter.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA