x

Farveblind udgiver debut-ep med markant producer

Farveblind udgiver debut-ep med markant producer

Duoen slår sig sammen med mangeårig Chemical Brothers-producer

Den danske producerduo Farveblind alias Jens Asger Lykkeboe og Magnus Pilgaard Grønnebæk har netop udgivet deres debut-ep Boxes, indspillet i samarbejde med den markante britiske producer Steve Dub, der har arbejdet med store navne som The Prodigy, The Chemical Brothers, Moby og New Order og har vundet tre Grammyer.

Farveblind debuterede i 2017 med singlen "Wasteful Talk", som de samme år fulgte op med "Indima" og sidste år med "Jewels". Nu er de så aktuelle med ep'en Boxes, og denne gang har de som nævnt fået en producer-samarbejdspartner udefra. Gruppen fortæller:

– Vi havde ikke lyst til at leve inden i vores egen lille kreative kasse længere. Den her ep handler om at smide alle boldene op i luften og følge vores mavefornemmelse. Vi har fundet ud af, at det er den eneste rigtige vej for os og den eneste måde, vi kan beholde vores musikalske integritet og lave musik, der betyder noget for os.

Sammen med Steve Dub rejste Farveblind til en lille hytte uden for Oslo, og arbejdet med ham blev en åbenbaring for duoen. De fortæller:

– Det er, når vi blander alle genrer: dance, hiphop og pop – og en masse andre sikkert også – at vi bliver til Farveblind. I sidste ende handler det om livskvalitet, og det har Steve lært os. Hvis du kan elske og føle dig fri i det, du skaber, kan det ikke undgås, at musikken gør dig selv og andre gladere. Når du ser en af verdens største producere, der i så høj grad stoler på sin intuition og sit øre, er det overraskende inspirerende, og det gør, at du selv tør gøre det samme. Arbejdet med Steve har været som at komme tilbage på skolebænken i en helt privat undervisningstime. Vi har fundet ud af, at man ikke siger ”Lad os lave et radiohit”. Det er, når vi følger vores mavefornemmelse, de forskellige vibes, at vi skaber bedre musik. 

Steve Dub har blandt andet været med til at producere adskillige album med Chemical Brothers, herunder 1997-hovedværket Dig Your Own Hole, ligesom han var tekniker på The Prodigy-klassikeren "Voodoo People" fra 1994 og har mixet de seneste album fra New Order og Moby, Music Complete og Everything Was Beautiful, and Nothing Hurt.

Ep'en byder på to gæsterappere, den London-baserede grime-artist Paul Stephan på førstesinglen "Jewels" og den franske rapper og danser Marcus Dossavi-Gourdot alias KillASon på "Bad". Desuden er sydafrikanske Khaya N9, der også medvirkede på 2017-singlen "Indima", samplet med lidt spoken word på "Tribute". Samarbejde med internationale artister er en væsentlig del af Farveblinds udtryk. 

GAFFAs anmelder Jens Dræby er ganske godt tilfreds med ep'en Boxes, som han netop har tildelt fire stjerner.

LÆS OGSÅ: Polykromatisk clusterfuck

Hør Boxes:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA