x

UNTZ UNTZ UNTZ på Aarhus teater: 5 ting du ikke vidste om techno

UNTZ UNTZ UNTZ på Aarhus teater: 5 ting du ikke vidste om techno

Med forestillingen UNTZ UNTZ UNTZ kaster Aarhus Teater, en dame med 118 år på bagen, sig ud i en helt ny genre: techno. Men hvad er techno? Hvor kommer det fra? Hvad er et rave? Her er 5 ting, du ikke anede om techno.

1: Techno er en musikgenre, mens rave er et arrangement, hvor man hører technomusik. Selvom techno- og housegenren er tæt forbundne kan man sige, at techno handler om at opbygge spænding, mens house handler om frigivelse af spænding.

2: Technomusik opstår i spændet mellem dystopi og eufori. Et eksempel på dystopisk techno er et track som Crisis Engine af Avatism, mens euforisk techno kan findes hos DJs som nthng’s 1996.

gallery_large

3: Techno går i 4/4 og har en BPM (Beats Per Minute) på mellem 110 og 150. Den københavnske technoscene er kendetegnet ved at gå fra 140 og op, hvilket er et meget højt tempo. Techno er blandt andet defineret ved ikke at bruge akustiske instrumenter, men udelukkende synthesizere og computere.

4: Techno udsprang af bas-synthesizeren Roland TB-303 fra 1981, hvor tanken bag egentlig var at skabe en maskine, der kunne akkompagnere sologuitarister. Desværre var lyden for dårlig til at lyde som en rigtig bas. I stedet blev de solgt billigt i USA, og det udnyttede eksperimenterende musikere til at skabe en helt ny lyd.

gallery_large

5: Techno forbindes især med den amerikanskestorby Detroit, der efter et stort økonomisk opsving oplevede et totalt kollaps i 1970'erne. I senere tid har Berlin været den store technohovedstad og siden 2004 især natklubben Berghain.

Køb billet til forestillingen på Aarhus Teater HER, og tag på en tur igennem den mangfoldige Detroit-Techno i playlisten her nedenfor

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA