x

BEDST LIGE NU - 12 nye, håndplukkede tracks

BEDST LIGE NU - 12 nye, håndplukkede tracks

Det er atter blevet fredag, og æteren boomer med ny musik. Vi har udvalgt 12 tracks, der fortjener en svingtur på din foretrukne streamingtjeneste. Hør playlisten nederst i artiklen.

YUNGBLUD - Loner

Den oprørske teenager med det borgerlige navn Dominic Harrison er på kort tid blevet udnævnt som det helt store håb inden for britisk rockmusik. Med sine protestsange og sin vilde energi går han i kamp mod systemet med musikken som våben – og her er dagens track ingen undtagelse med skarpe sætninger som "if you want to be a leader stop being a cheater".

James Blake feat. Metro Boomin og Travis Scott - Mile High

Den eftertænksomme elektro-singer-songwriter er trådt et skridt ud af sin introverte art-pop og har begivet sig over i hiphop-lejren. Med dobbelt op på stjernespækket gæste-act forbinder "Mile High" Blakes velkendte bløde klang med et flabet trapbeat, der på en gang er monotont og melodiøst. Det britiske stortalent har netop kickstartet året med udgivelsen af sit fjerde studiealbum Assume Form.

M. Rexen - Red Hot Fire

Efter et syretrip af et debutalbum er tiden blevet moden for en single af mere afdæmpet kaliber fra den eksperimenterende og produktive kunstner, der puster nyt liv til den danske musikscene. "Red Hot Fire" bevæger sig i et minimalistisk univers af tørre trommer og blødt guitarspil, mens M. Rexens dragende vokal fører dig med ned i dybet af en ophørt kærlighed, der stadig spøger.

Maggie Rogers - Say It

Den albumaktuelle amerikaner har endnu engang knækket koden til et gedigent popnummer – denne gang tilsat et ordentligt skud østrogen, der kaster os tilbage til 90'ernes bløde r&b-bølge og ikke mindst ikoniske pigegrupper som Destiny's Child og TLC. Båret af synth og en selvsikker vokal er der skruet op for varmen på tracket, der egner sig perfekt til aftenens forfest.

Ariana Grande - 7 Rings

Popprinsessens bløde bambi-øjne har på dagens singleudspil forvandlet sig til to store dollartegn. Med referencer til musicalnummeret "My Favourite Things" fra 1959 byder "7 Rings" på en noget opkvikkende version, hvor kærlighed til naturen og plyssede dyr er estattet med kærlighed til luksus og kolde kontanter – alt med et glimt i øjet, der ikke er til at tage fejl af.

Artigeardit - Del Af Mig

Festen er omdrejningspunktet i Artigeardits nyudgivne ep 2.0 – og her er "Del Af Mig" bestemt ingen undtagelse. Men dykker man ned i det klubbede track, finder man et større lyrisk tema om de afkald, der gives, når den endeløse brandert holdes i skak og frygten for at miste en del af sig selv presser på.

Ea Kaya - Easy

Danske Ea Kaya sætter kurs mod stjernehimlen med "Easy", der med en tempofyldt rytme og et velfungerende elektronisk popunivers skærer dansemusikken helt ind til benet. Der er dømt fest og glade dage, når den københavner-baserede artist synger om, at kærligheden ikke altid behøver at være så kompliceret.

Sharon Van Etten - I Told You Everything

New Jersey-sangerinden og sangskriveren er aktuel med sit femte officielle album Remind Me Tomorrow og har som altid masser på hjerte, som hun (heldigvis) ikke er bleg for at dele ud af det. På albummet findes klaverballaden "I Told You Everything", der finder magien i det minimalistiske – båret af Sharons karakteriske klang, hvori mørke og drømme smyger sig side om side.

Freja Kirk - Young Nights

Den københavnske sangerinde og sangskriver følger op på novembers varme “Fine Things” og decembers mekaniske "Lost Intention" med "Young Nights", der lander et sted i mellem. På dagens udspil har en let og dansabel energi taget roret fra den hidtil elektroniske slow-pop.

Deerhunter - Death in Midsummer

Deerhunter hiver hidtil ukendte sider frem af sig selv på dette barok-inspirerede udspil, trods gruppens årelange tilstedeværelse i branchen. Den overraskende brug af cembalo er dog ikke nok til at de afviger fuldstændig fra den indierock, der kendetegner dem – der er blot tilføjet lidt ekstra krydderi, og vi ka' li' det!

Ellis May - Waterlilies

Den danske producer og sangerinde åbner endnu engang op for et sansefyldt, elektronisk univers af nærmest filmisk karakter. Den stærke vokal balancerer mellem et uendeligt dybde og en himmelhøj falset, der vekselvis omslutter det dystre lydbillede. Debut ep'en The Distance er netop landet, og det er er langtfra kedeligt!

Future feat. Travis Scott - First Off

Future og Travis Scott deler ikke blot fanskare, men også en enorm økonomisk indtjening fra det forgange år, hvilket de ikke har til hensigt at skjule på dagens udspil. "First Off" er første samarbejde i mellem de to rapkolleger fra eliten, og stilen tro mangler der hverken attitude eller verbale lussinger – denne gang er det NBA-stjernen Dwyane Wade der står for skud.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA