x

Nu kan du blokere en kunstner på Spotify

Nu kan du blokere en kunstner på Spotify

Slip for din yndlingsaversion

Man kan blokere personer på Facebook, og nu kan man også blokere kunstnere på Spotify, skriver Pitchfork. Streamingtjenesten har i al diskretion indført en såkaldt "Don't play the artist"-funktion, som man kan angive ud for en bestemt kunstner på dennes side, og så dukker vedkommende ikke op på playlister, hitlister, radioer og i biblioteker. Muligheden eksisterer pt. kun på mobil og ikke på desktop, og den fungerer ikke for kunstnere, der ikke er primære solister på et nummer, eksempelvis gæstevokalister. Man kan fjerne blokeringen igen når som helst.

Spotify har endnu ikke selv kommenteret tiltaget, men det kommer i periode, hvor R. Kelly er under massiv kritik oven på offentliggørelsen af dokumentarserien Surviving R. Kelly, hvor en række kvinder fortæller om at være blevet udsat for seksuelle overgreb af sangeren, i flere tilfælde mens de var teenagere. Tilbage i foråret 2018 igangsatte en stribe personer kampagnen #MuteRKelly, der opfordrede til boykot af R. Kelly, efter at han også dengang blev beskyldt for seksuelle overgreb, og forleden kom det frem, at Kellys pladeselskab RCA nu har afbrudt samarbejdet med ham.

LÆS OGSÅ: R. Kelly droppet af pladeselskab efter anklager om sexovergreb

Sidste år fjernede Spotify også sange med R. Kelly og den ligeledes kontroversielle XXXTentacion (der blev dræbt kort tid senere) fra tjenestens egne, kuraterede og algoritmebestemte playlister og indførte en såkaldt "Hate Content & Hateful Conduct"-politik. Tiltaget blev dog udsat for voldsom kritik for blandt andet censur og uklare kriterier, og få uger senere blev det annulleret.

LÆS OGSÅ: Spotify indfører politik mod hadefuldt indhold – og fjerner R. Kelly fra playlister


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA