x

Edwin Birdsong, samplet på Daft Punk-hit, er død

Edwin Birdsong, samplet på Daft Punk-hit, er død

Funkmusikeren blev 77 år

Funkmusikeren Edwin Birdsong, sanger, sangskriver og keyboardspiller, er død, 77 år gammel, rapporterer NME. Hans søn Singh Birdsong og ekskonen Angela Birdsong bekræfter begge dødsfaldet på sociale medier.

Artiklen fortsætter under billedet. 

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Edwin Birdsong aug 22 1941 - jan 21 2019 i love you dad 

Et opslag delt af Singh Birdsong (@singhbirdsong) den

Musikeren var født i Los Angeles som søn af en præst og voksede op i et strengt kristent miljø. Han sang som ung i Los Angeles Community Choir, spillede senere på klubber i Tyskland og flyttede til New York, hvor han gik på musikuddannelserne Manhattan School of Music og Juilliard og studerede til komponist.

Birdsong udgav fem album i løbet af sin karriere. Han debuterede med What It Is i 1972, og hans sidste soloalbumFuntaztik, kom 1981. Birdsongs musik fik igen opmærksomhed i de senere år, da hans musik blev samplet af flere kendte kunstnere. Blandt andet anvendte Daft Punk hans sang "Cola Bottle Baby" på deres hit "Harder, Better, Faster, Stronger". En nummer, som Kanye West videresamplede på sin egen sang "Stronger".

Edwin Birdsongs sang "Rapper Dapper Snapper" blev også samplet af hiphop-grupperne De La Soul og Gang Starr for henholdsvis sangene "Me Myself and I" og "Skills".

Birdsong stoppede som nævnt med at udgive musik i sit eget navn i start-80'erne, men fortsatte med at spille og producere med artister som Stevie Wonder og Roy Ayers.

Hør Edwin Birdsongs "Cola Bottle Baby" og Daft Punks "Harder, Better, Faster, Stronger":

LÆS OGSÅ: Chris Brown løsladt – vil sagsøge kvinden, der anmeldte ham


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA