x

Spot Festival klar med 10 nye navne

Spot Festival klar med 10 nye navne

Nye bands og solister fra Danmark, Norge og Island

Spot Festival har netop offentliggjort 10 nye navne til festivalen, som finder sted i og omkring Musikhuset Aarhus 2.-4 maj: Aksglæde, Boundaries, The Chairman, Fieh, Fufanu (IS), Hôy la (NO), mags, NYT LIV, Tomrum og Wayward Dawn. Nedenfor følger lidt mere info om de enkelte kunstnere.

Er du medlem af GAFFA Plus, hvilket er gratis, kan du købe Spot-billetter med rabat. Læs mere her

Aksglæde (billedet)

Aksglæde alias sanger og sangskriver Jacob Aksglæde debuterede i 2016 med sin selvbetitlede ep, der bød på dansksprogede popsange med hverdagspoetiske tekster og indeholdt hittene "Fantomfølelser" og "Lille Taarbæktøs". Sangerens anden ep, Fortrudte fortielser, udkom i 2017 og bød på blandt andet hittet "Næste sommer". Sidste år udsendte han tre nye singler, og i fredags var han igen ude med en ny sang, "Hvis du bare havde sagt noget".

Boundaries

Københavnske Boundaries spiller post-punk. Deres velanmeldte debut-ep udkom i efteråret 2018 og fik international opmærksomhed med omtale fra blandt andet Visions og DIY Mag. Gruppen er med i GAFFAs artikel "De bliver store i 2019 – Danmark". 

LÆS OGSÅ: Guide: De bliver store i 2019 – Danmark

The Chairman

The Chairman alias sanger og sangskriver Lucas Berner er tilbage. Den nyeste single, "Elevator", udkom i november 2018 efter en længere pause væk fra musikken og scenen. Singlen er en forsmag på The Chairmans tredje album, et projekt der har som sit sigte at finde balancen i forhold til den angst, som rammer mange, også Lucas Berner selv.

Fieh (NO)

Fieh er et ungt band fra Oslo, der tæller hele ni medlemmer, blandt andet en blæsersektion. I front står sangerinden Sofie Tollefsbøl. Bandets første single, "Glu", udkom i 2017 og fik fine ord med på vejen fra blandt andre Sir Elton John. Førstesinglen blev fulgt op af nummeret "25".

Fufanu (IS)

Fufanu er et islandsk band, der oprindeligt startede som en technoduo under navnet Captain Fufanu. Ved at tilføje flere instrumenter til deres liveoptræden, forkorte navnet og tage et ekstra bandmedlem med har Fufanu skabt et udtryk, der ifølge Spot viser et nyt på den moderne rock’n’roll lyd tilsat new wave, techno og post-punk. Fufanu udgav deres tredje album, The Dialogoue Series, i 2018.

Hôy la (NO)

Hôy la alias Ingri Høyland Kvamstad byder på dystre, eksperimenterende og minimalistiske popsange, som har fået opmærksomhed fra både skandinaviske og internationale medier. Hendes debut-ep udkommer i starten af februar 2019.

mags

Bag mags gemmer sig den 23-årige Margrethe, som ikke kommer fra en musikalsk baggrund, men som hurtigt fandt sin vej ind i sangskrivning, da hun manglede en kanal for at udtrykke sine ord. Debutsinglen "You’re In His Bed, I’m In His Head" udkom 25. januar i år og er en selvbiografisk historie om et trekantsdrama. 

NYT LIV

Det dansksprogede hardcore-band NYT LIV debuterede med den samfundskritiske 12-tommer-ep Livet Brænder, i slutningen af 2017, hvilket blev fulgt op af koncerter på blandt andet Roskilde Festival og Copenhell i 2018. Bandet skrev efterfølgende kontrakt med pladeselskabet Indisciplinarian Records. Debutalbummet udkommer i foråret 2019, hvor de erfarne folk Jacob Bredahl og amerikanske Brad Boatright har siddet bag knapperne under indspilningerne.

Tomrum

Emil Oscar, Lukas Lunderskov, Adam Sampler og Loke Deph har hver især været aktive i talrige musikalske konstellationer. Tilsammen udgør de rapgruppen Tomrum. Teksterne er tvetydige og kredser om alt fra de største mysterier i livet til hverdagens udfordringer.

Wayward Dawn

Med base i Skanderborg spiller Wayward Dawn intens dødsmetal. Med inspiration fra både klassisk og moderne dødsmetal leverer bandet en kombination af hurtig tremolo-picking og blastbeats og langsomme og knusende tunge passager. Bandet blev dannet i oktober 2015, og i 2018 udgav de deres debutalbum, Soil Organic Matter.

Er du medlem af GAFFA Plus, hvilket er gratis, kan du købe Spot-billetter med rabat. Læs mere her


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA