x

Pink Floyd-legenden hyldes efter redningsaktion

Pink Floyd-legenden hyldes efter redningsaktion

Roger Waters samarbejdede med menneskerettighedsadvokat for at genforene en mor med hendes kidnappede børn i Syrien.

Rockstjernen lånte også sit eget privatfly til redningsaktionen, melder den engelske avis The Independent. Det amerikanske musiksite Consequence of Sound stemmer i og skriver, at Waters giver The Final Cut-nummeret "The Hero’s Return" en ny betydning med denne aktion.

Ifølge The Independent er der tale om to børn på henholdsvis syv og 11 år, som var blevet adskilt fra deres mor fra Trinidad efter at være blevet taget med til Syrien i 2014 af deres far, en IS-kriger, som formodes at være omkommet i 2017.

Efter at børnene var blevet forladt af farens belgiske enke blev de bragt til en flygtningelejr i det nordlige Syrien.

Waters var blevet gjort opmærksom på situationen gennem en ven og menneskerettighedsadvokaten Clive Stafford-Smith. Ud over at låne sit eget privatfly var rocklegenden også personligt med ved redningsaktionen.

Artiklen fortsætter under sangen

Til BBC har Waters udtalt sig om sagen på følgende vis:

"Dette er første gang, men jeg håber, det ikke bliver den sidste. Jeg er privilegeret nok til at have tid til at gøre sådan noget, da jeg for nylig er blevet færdig med en to år lang turné og pludselig har tid til at stoppe lidt op. Det at have mulighed for at bruge lidt tid på at få disse to børn ud er fantastisk. Men det giver mig også en slags platform for at sige: Hvad med de andre? Hvorfor gør vi ikke noget?"

I sommer gav Roger Waters to danske koncerter i henholdsvis Jyske Bank Boxen og Royal Arena, og GAFFAs anmelder Espen Strunk var begejstret for den førstnævnte.

LÆS OGSÅ: Engageret extravaganza for øjne og ører


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA