x

Dream Theater giver dansk koncert

Dream Theater giver dansk koncert

Det progressive amerikanske metalband Dream Theater giver koncert i Musikhuset Aarhus 30. juni.

Gruppen er kendt for seksstrenget bas, distortion, dobbelt stortromme og virtuost musikerskab, og den 22. februar udgiver de deres 14. studiealbum Distance Over Time. Et album, hvor de ifølge sig selv søger tilbage til rødderne. Bandet har mere end 15 millioner solgte albums og to Grammy-nomineringer på CV’et. 

Dream Theater blev dannet i 1985 i Boston, hvor de tre Berklee College of Music-studerende John Petrucci, John Myung og Mike Portnoy mødtes om en fælles interesse for den progressive rock i form af navne som Pink Floyd, Yes, Rush med flere. I dag består bandet af James LaBrie (vokal), John Petrucci (guitar), Jordan Rudess (keyboard), John Myung (bas) og Mike Mangini (trommer)

Siden de tidlige 90'ere har gruppen gjort sig bemærket i prog-metalgenren, især takket være 1992-værket, Images and Words, bandets andet album. Gennem de seneste to årtier er det blevet til talrige verdensturnéer, hvor Dream Theater har givet flere udsolgte koncerter i Danmark. Deres seneste danske koncert var i DR Koncerthuset i 2017, hvor de gav en 25 års jubilæumskoncert for albummet Images and Words, og det var en solid oplevelse ifølge GAFFAs anmelder.

LÆS OGSÅ: Dream Theater fejrede fortjent jubilæum for gennembruddet

Billetsalget til koncerten med Dream Theater åbner fredag klokken 10 på www.musikhusetaarhus.dk.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA