x

New Order til Danmark

New Order til Danmark

Spiller i Aarhus for første gang i 32 år

Manchester-gruppen New Order er netop blevet offentliggjort til årets NorthSide. Gennem fire årtier har bandet været et af de mest indflydelsesrige navne inden for den alternative rock med deres særlige blanding af post-punk, elektronisk musik og dance. En gruppe, der både har været anmelderdarlings, har haft stribevis af hits som "Blue Monday", "True Faith" og "Crystal" og har inspireret en lang række andre kunstnere.

New Order blev dannet i 1980 efter Joy Division-sangeren Ian Curtis' tragiske selvmord. De overlevende medlemmer besluttede sig at videreføre gruppen under nyt navn og udvidede hurtigt med keyboardspilleren Gillian Gilbert og en mere elektronisk lyd. I 1983 fik de et kæmpehit med sangen "Blue Monday", der hurtigt blev den mest solgte 12” single nogensinde. Siden har de udgivet en lang række album og singler, om end der også har været pauser, ligesom Peter Hook med det karakteristiske melodiske basspil forlod gruppen i 2007 og senere anlagde sag mod de øvrige medlemmer om manglende betaling af royalties. Parterne indgik dog siden forlig.

Bandet gav senest dansk koncert på Roskilde Festival 2016, hvor GAFFAs anmelder begejstret uddelte de maksimale seks stjerner.

LÆS OGSÅ: Musikhistorie og legendestatus fornægter sig ikke

– New Order har stået meget højt på ønskesedlen til NorthSide i lang tid, og vi er virkelig glade for, at de nu er på plakaten. Det er samtidig et meget ønsket band blandt vores gæster, og man kan faktisk sige, at de er et helt perfekt NorthSide-navn. Spørger du nemlig tidligere hovednavne som Radiohead, Arcade Fire eller The Stone Roses om deres inspirationskilder, så vil de nævne New Order, hvilket understreger, hvor vigtigt et band New Order har været gennem de sidste fire årtier. Bandet har et hav af klassikere på samvittigheden, og eftersom New Order ikke har spillet i Aarhus siden 1987, synes vi, at det er på høje tid med et nyt besøg, siger talsmand for NorthSide, John Fogde.

New Order spiller fredag 7. juni til NorthSide 2019.

Efter dagens offentliggørelse er det foreløbige program til NorthSide 2019 som følger: Alice in Chains, Bon Iver, Cautious Clay, First Aid Kit, Foals, Georgia, Gnags, Jada, Jonah Blacksmith Filmkoncert, Kaytranada, Khalid, Kurt Vile & The Violators, L.O.C., Lydmor, Major Lazer, Migos, The Minds of 99, New Order, Peter Sommer & Tiggerne, The Streets, Suspekt, Tame Impala og Tove Lo.

NorthSide 2019 afvikles i Ådalen ved Aarhus i dagene 6.-8. juni.

Varm op med "Restless" fra gruppens seneste album, Music Complete fra 2015:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA