Nyhed

Hugo Helmig udgiver debutalbum

Gaffa - Alt om musik

Efter halvandet års succes på den danske popscene er den unge popkomet klar til at udsende sit første fuldlængde album, Juvenile. ”Ordet beskriver mig ret godt” lyder det fra Helmig selv.

Aarhusianske Hugo Helmig er fyldt 20 og er blevet en del koncerter og priser rigere. Han er ikke længere teenager, men heller ikke helt voksen, og det er blandt andet denne følelse, der ligger til grund for titlen på det forestående album:

– Efter min opfattelse er det en ung person, som måske endda er lidt barnlig, forklarer Helmig. – En person, som ikke altid ved, hvad han laver, men som vokser langsomt og forsøger at få det hele til at give mening. Der er jeg lige nu.


Juvenile kommer til at bestå af 11 sange med fokus på poppede, catchy omkvæd, men også med inspiration fra blandt andet traditionel blues. Numrene er skabt i samarbejde med Emil Falk, der ud over at have en fortid i Flødeklinikken ligesom Hugo selv er søn af en kendt dansk musiker, nemlig Mek Pek.

– Emil og jeg har et særligt bånd, når det kommer til musik. Vi tripper over de samme ting. Det gælder både gammel blues og country og nye popsange. Vi elsker begge både B.B. King og Justin Bieber.

Hugo Helmig udgav i 2017 sin debutsingle ”Please Don’t Lie” kort tid før sin 19-års fødselsdag. Det blev den mest afspillede danske sang på dansk radio samme år, og den er per dags dato blevet streamet over 30 millioner gange. Helmig fulgte året efter trop med ep’en Promise, der modtog fem stjerner af GAFFAs anmelder samt singlen ”Wild”, der tilbragte fem uger som nummer ét på den danske airplay chart.


LÆS OGSÅ: Helmig-hypen holder

Juvenile bliver udgivet af The Bank Music og udkommer den 1. marts 2019. Helmig vandt desuden Årets Nye Danske Navn og Årets Danske Hit ved GAFFA-Prisen i 2018, og han er da også nomineret igen i år, denne gang i kategorierne Årets Danske Solist og Årets Danske Popudgivelse.

LÆS OGSÅ: Dobbelt GAFFA-Pris-vinder Hugo Helmig: – Jeg har det så vildt, at jeg var ved at snuble


LÆS OGSÅ: GAFFA-PRISEN 2019: Og de nominerede er...

ANNONCE