x

Nu er Jack White officielt en af sidste års Eurovision-vindere

Nu er Jack White officielt en af sidste års Eurovision-vindere

Jack White tilføjes som en af tre sangskrivere bag sidste års vindersang til Eurovision, skriver Hareetz og Jerusalem Post. Israelske Netta Barzilai vandt med sin eklektiske popsang ”Toy”, men straks derefter blev der påpeget adskillige ligheder mellem vindersangen og The White Stripes’ kultsang ”Seven Nation Army”.

Både Hareetz og Jerusalem Post beretter om, at tv-selskabet KAN kan præsentere oplysninger om, at pladeselskabet Universal har kontaktet de to originale sangskrivere bag sangen i sommer. Formålet var at annoncere, at de overtrådte Jack Whites immaterielle rettigheder.

LÆS OGSÅ: Her er de optrædende til Dansk Melodi Grand Prix

Nu har parterne dog nået frem til en aftale, der gør, at The White Stripes-forsangeren tilføjes som medforfatter til vindersangen. Det er endnu uvist præcis, hvordan mellemværendet gøres op rent juridisk, men det kan indebære, at Jack White har ret til en del af sangens royalties ifølge Hareetz. Jerusalem Post rapporterer samtidig om, at Universal ikke har sagsøgt de øvrige sangskrivere, hvilket betyder, at sagen afvikles udenfor det etablerede juridiske system.

Hør selv sangene her:

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA