Dave Grohl om Billie Eilish: "Der sker det samme med hende som med Nirvana i 1991"

Dave Grohl om Billie Eilish: "Der sker det samme med hende som med Nirvana i 1991"

Foo Fighters-frontmanden satte sig ned med Live Nations direktør og talte blandt andet om Nirvana, sin første koncert og den amerikanske sangerinde Billie Eilish

Ved konferencen Pollstar Live 2019 i Beverly Hills, Californien i går deltog Dave Grohl i en samtale med koncertarrangøren Live Nations CEO Michael Rapino. Her fortalte Grohl blandt andet om sin tid før, under og efter Nirvana og sammenlignede den 17-årige popsangerinde Billie Eilish med det legendariske grunge-band. Variety har samlet highlights fra samtalen.

Grohl fortæller blandt andet, hvor imponeret han var, da han første gang så en Nirvana-koncert, før han selv kom med i bandet:

”Nirvana havde formidable sange. ”About a Girl” var som en The Beatles-sang. Det var tydeligt, at den fyr kunne skrive sange.”

Grohl kommer også ind på engang, da han som 13-årig så en punkkoncert i Chigaco. Han erindrer, at han oplevede spytten, blod, smadrede flasker og tænkte ”Jeg vil lave det her resten af mit liv”.

Foo Fighters-sangeren drog også paralleller mellem den unge amerikanske popsanger Billie Eilish og Nirvana i 1991.

”Mine døtre er besat af Billie Eilish. Der sker det samme med hende, som der skete med Nirvana i 1991. Folk siger ’Er rock død?’ Når jeg ser én som Billie Eilish, så er rock’n’roll ikke i nærhed af at være død!” lyder det fra Grohl.

Billie Eilish spiller i aften 13. februar en udsolgt koncert i Store Vega og kan også opleves på årets Tinderbox Festival.

LÆS OGSÅ: 10 nye bands og solister til Tinderbox

I sidste måned spillede Foo Fighters koncert på klubben The Joint på Hard Rock Hotel i Las Vegas, hvor Dave Grohl for anden gang i nyere tid faldt ned fra scenen. Tilbage i 2015 brækkede han benet ved en koncert i Göteborg, men spillede videre.

LÆS OGSÅ: VIDEO: Dave Grohl falder ned fra scenen – igen

Se videoen til Billie Eilish' "Bury a Friend":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA