x

Danskrap.dk-prisen 2007 er uddelt - med show

Danskrap.dk-prisen 2007 er uddelt - med show

Endnu et prisuddelingsshow har fundet sted, denne gang en debutant. Danskrap.dk-prisen 2007 blev uddelt ved et show, der på alle måder stod i dansk hiphops tegn, og det på bedste vis. Det er ikke prisen, der er ny, men showet. Prisen fik sin debut sidste år, og fungerer således, at brugerne på Danmarks største hiphop-site danskrap.dk nominerer og stemmer på de kunstnere, de ønsker skal vinde. Det er med andre ord en ren publikumspris.

Afslappet atmosfære
Programmet var simpelt – hiphoppen hyldes, spilles og nydes, men det var sat rigtig godt sammen og virkede supergodt, ikke mindst pga. konferencieren, Jeppe "Jay-B" Bisgaard, som forstod at binde det godt sammen eller trække tid, hvis det var det der skulle til.

Derudover var selve set-up'et meget afslappet. Der var ikke, som til andre shows, storskærme, introvideoer eller fancy designerpriser. Der var en mikrofon, en seddel med de nomineredes navne og prisen, ja det var nærmest et diplom i en ramme, pakket ind i brunt papir. Og hvorfor? Fordi det ikke handler om andet end æren.

Dette tilbagelænede set-up smittede af på såvel publikum som optrædende og prisuddelere, og stemningen på The Rock var afslappet og rigtig god. Det hænger muligvis også sammen med, at de ca. 150 mennesker, der var der, langt hen ad vejen kendte hinanden på kryds og tværs, men ikke desto mindre var det positivt og rart.

Den gamle skole underviser de unge
Noget andet, der var ganske bemærkelsesværdigt for aftenen, var, at man nærmest kunne se det som et studie i gammel vs. ny. Der er et generationsskifte i gang i den danske hiphopkultur, men det betyder ikke, at de der var med fra starten, ikke stadig er med – tværtimod.

Til aftenens prisuddeling var der derfor, og med rette, en del fokus på nogle af de danske sværvægtere, hvilket ikke mindst afspejledes i valget af konferencier og prisuddelere, hvoraf sidstnævnte blandt andet talte PTA og Chief1. Herudover var det også et tema hos prismodtagerne, hvor især Tabu Records, med Suspekt i forgrunden, løb med en stor del af priserne.

Omvendt var mange af publikummerne fra den yngre generation, hvilket sandsynligvis afspejler, hvilke brugere danskrap.dk har, og hvordan de med respekt holder øje med og tager ved lære af den ældre generation, så de kan give genren nyt liv. Noget, som for eksempel Årets Nye Navn 2007, Revoltage, har gjort.

Maskotten og Majorerne
Man kan diskutere, om det er nok kun at have fire navne på listen over optrædende, og om det er i det hele taget er godt at holde det hele så afdæmpet. Samtidig var det nok præcis det, der gjorde showet mindre abrupt og mere roligt. Det var en fornøjelse at se de albumaktuelle Majors åbne showet, og Jøden og Clemens var bestemt heller ikke at forklejne. Derudover spillede alle optrædende kunstnere mindst tre numre, hvilket gav showet en god balance og tilførte lidt koncertstemning, snarere end blot en musikalsk smagsprøve i ny og næ.

Derudover har danskrap.dk deres helt egen "maskot", som var et tilbagevendende element aftenen igennem. Reporteren fra danskrap.tv, Bjarnø88, er et livsstykke uden lige, som med sin ligefremhed og store kærlighed til både rapperne og deres musik samtidig er så lidt hiphop som noget, hvilket kan virke lidt spøjst i denne sammenhæng. Men i sidste ende var det bare endnu en af grundene til, at det ikke blev så selvhøjtideligt og selvsmagende som så mange andre award-shows. Det var hiphop, det var ægte – og det var det hele vejen!Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA