x

Engelsk ros til Alphabeat

Engelsk ros til Alphabeat

Alphabeat udsender 2. juni en opdateret udgave af deres debutplade til det europæiske marked. Men så længe har anmelderen på den engelske avis The Observer ikke kunnet vente med at give pladen det maksimale antal stjerner og kalde pladen ”et moderne popmesterværk”.

I sin anmeldelse fremhæver anmelderen ikke overraskende singlen ”Fascination”, der har solgt mere end 100.000 eksemplarer i England og lige nu ligger nummer 22 på singlehitlisten efter to måneder i top tyve. Men der er også pæne ord til ”10,000 Nights” og ”Boyfriend” samt de nye nummer ”Go-Go” og gruppens coverversion af det gamle PiL-nummer ”Public Image”.

Navne som Kenny Loggins, David Bowie, Kate Bush, Chic og Men Without Hats nævnes undervejs, og anmelderen roser gruppens evne til at have ramt både fans af hipster-favoritter som Robyn og Annie samt fans af High School Musical og X Factor.

Det er dog vokalspillet mellem Anders SG og Stine Bramsen, der for alvor har slået anmelderen bagover og bragt ham tilbage til en tid, hvor pop ikke blot var noget skrammel henvendt til børn.

Anmeldelsen rundes af med at beskrive Alphabeat som et band, der har udført et ambitiøst klassisk-pop-eksperiment og som resultat har skabt et moderne popmesterværk.

Det må siges at være flotte ord til gruppen, der for nylig bosatte sig i London og lige nu turnerer i England.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA