x

Bowie nægter kendskab til Schaufuss-ballet

Bowie nægter kendskab til Schaufuss-ballet

I mandags kunne vi her på GAFFA.dk berette, at Peter Schaufuss havde tilladelse af David Bowie til at bruge hans musik i en musical-udgave af filmen ”The Man Who Fell To Earth” fra 1976.

Bowie benægter imidlertid ethvert kendskab til balletten, og hans pladeselskab RZO Music fortæller, at der ikke er blevet givet tilladelse til, at Bowies musik må benyttes.

Peter Schaufuss fastholder dog over for BBC, at han har fået rettighederne til at bruge sangerens musik, og at alt er foregået efter bogen.

Schaufuss regner med at bruge omkring 15 David Bowie-sange i produktionen, blandt andre ”Let’s Dance”, ”Space Oddity”, ”Life On Mars” og ”Starman”. Der er i øvrigt ingen planer om, at balletten skal opføres uden for landets grænser. Efter planen skal balletten have verdenspremiere i Kulturhuset Pavillonen i Grenå 1. november.

Titlen på forestillingen er dog nødt til at blive ændret, eftersom rettighederne til navnet ”The Man Who Fell To Earth” ikke er sikrede.

David Bowie nægter ikke desto mindre fortsat at have givet rettigheder til musicalen, og på sin hjemmeside skriver han, at han ikke aner, hvem Peter Schaufuss er.

Der er altså helt klart nogle tråde, der skal redes ud, især eftersom talsmænd fra Bowie-lejren taler om sagsanlæg, hvis ikke der sættes en stopper for en kampagne for at skabe opmærksomhed omkring forestillingen. En kampagne, hvortil Peter Schaufuss fortæller at have betalt 1.000 £ for rettighederne til at bruge et billede af David Bowie.

Her på hjemmesiden holder vi øje med udviklingen i sagen.

Peter Schaufuss har tidligere opsat balletter baseret på musik af Michael Jackson og Rolling Stones.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA