x

Tom Waits er djævlen

Tom Waits er djævlen

Den amerikanske sangskriver Tom Waits har medvirket i en række film lavet af kendte instruktører som Francis Ford Coppola ("The Outsiders" med flere), Jim Jarmusch ("Down By Law" med flere), Robert Altman ("Short Cuts"), og nu har Terry Gilliam, der brugte Waits i "Fisher King", endnu engang tilkaldt den 58-årige sangskriver.

I et særdeles underholdende interview, hvor Waits interviewer sig selv, fortæller han, at han skal spille djævlen i den kommende Gilliam-film "The Imaginarium Of Dr. Parnassus".

Filmen om doktoren, der har lavet aftaler med djævlen, har Johnny Depp, Jude Law, Christopher Plummer, Colin Farrell og afdøde Heath Ledger på rollelisten, og i sit interview har Waits særdeles rosende ord til overs for Gilliam.

"Han er en gigant blandt mænd, og jeg er målløs over hans film. Munchausen ("The Adventures of Baron Munchausen", red.) har jeg set hundrede gange. "Brazil" er hovedværket. "Brothers Grimm" var min yndlingsfilm sidste år. [...] Gilliam er en impresario, kaptajn, magiker, en diktator (en flink en), et geni og en mand, du gerne vil have i båden med dig ved verdens ende".

Waits fortæller desuden, at de fleste af hans scener i filmen er sammen med Christopher Plummer, der spiller Dr. Parnassus, som Waits beskriver som en gentleman og en af de fineste skuespillere i verden.

Tom Waits påbegynder desuden 17. juni en amerikansk turné, og i interviewet afslører han desuden, at han for nylig har skrevet sange med titler som "Ghetto Buddha", "Waiting For My Good Luck To Come", "I’ll Be An Oak Tree Some Day" og "High And Lonesome".

Læs hele Waits' samtale med sig selv


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA