x

Steven Wilson sviner Greta Van Fleet

Steven Wilson sviner Greta Van Fleet

Den anerkendte sanger, multiinstrumentalist og producer har ikke meget til overs for det unge rockband

Greta Van Fleet har ikke mindst siden udgivelsen af deres debutalbum Anthem of the Peaceful Army fra 2018 vundet gunsten hos rockfans verden for deres bluesede hardrock, der lyder, som var den brygget i 1970'erne. Dog har bandet også splittet flere lyttere og anmeldere på grund af deres slående lighed med den legendariske rockgruppe Led Zeppelin. Ifølge Consequence of Sound har den anerkendte engelske prog-rock-musiker Steven Wilson også været ude med riven og fortalt det danske My Rock Podcast, at han ikke tror, Greta Van Fleet vil blive husket særligt langt ude i fremtiden.

”Jeg synes, de er forfærdelige. Det er en joke,” fortæller Wilson.

”De er et eksempel på et band, der, fordi de er flotte unge drenge, ligner et boyband, og de spiller denne her skide dårlige tredjerangs-efterligning af Led Zeppelin. Men de er flotte, og de har fået meget hjælp fra medierne, og de har den kommercielle maskine i ryggen, og de har formået at nå ud til et bredt publikum ved at spille tredjerangsmusik. Jeg tror ikke, at nogen vil huske dem om 10 år.”

Wilson medgiver dog, at det måske vil vise sig, at han tager fejl af Greta Van Fleet, og at de måske en dag vil lave en god plade. Her og nu er han dog ikke overbevist.

Steven Wilson er af mange kendt som frontmand i det hedengangne progressive rockband Porcupine Tree fra 1987 til 2010. Siden har han haft en succesfuld solokarriere, og sidste år optrådte han i Store Vega, hvor GAFFA kvitterede med fem stjerner. I februar spillede han desuden i et udsolgt Operaen.

LÆS OGSÅ: Terrængående totaloplevelse i tekst, toner og billeder

Greta Van Fleet var i sidste måned nødt til at udskyde deres forårsturné på grund af forsanger John Kiszkas luftvejsinfektion. De nye datoer er dog blevet offentliggjort på bandets hjemmeside, og Greta Van Fleet kan både opleves på årets Tinderbox Festival og den 18. november 2019 i K.B. Hallen.

LÆS OGSÅ: 10 nye bands og solister til Tinderbox


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA