x

Metallica samarbejder atter med symfoniorkester

Metallica samarbejder atter med symfoniorkester

I anledning af 20-års jubilæet for live-pladen S&M giver Metallica igen koncert sammen med San Fransisco Symphony Orchestra

For 20 år siden fik Metallica idéen til at kombinere deres egne heavy metal-sange med klassisk musik. Dette musikalske eksperiment var delvist en hyldest til bandets afdøde bassist Cliff Burton, som nærede en stor forkærlighed for klassisk musik. Den 21. og 22. april 1999 gav Metallica to koncerter akkompagneret af San Fransisco Symphony Orchestra under ledelse af nu afdøde Michael Kamen, og det anerkendte live-album S&M (”Symphony and Metal”) blev en realitet. Til september genforenes Metallica med San Fransisco Symphony Orchestra ved koncertbegivenheden S&M², skriver NME.

Koncerten kommer til at fungere som en del af den nye eventhal Chase Centers gallaåbning. Forsanger James Hetfield og trommeslager Lars Ulrich offentliggjorde nyheden i går sammen med blandt andre dirigent Michael Tilson Thomas og San Fransiscos borgmester London Breed.

”Vi håber, I vil møde op til denne éngangsforestilling, hvor vi fejrer, hvad der helt sikkert vil blive en kulturel milepæl i The Bay Area,” lød det i en udmelding. Metallica har desuden offentliggjort S&M² via Instagram:

Metallica har sjældent været bange for at afprøve musikverdens forventninger til dem. I 2003 valgte bandet at udgive albummet St. Anger helt uden guitarsoli, og i 2011 indgik de et samarbejde med Lou Reed for at skabe avantgarde-metal-pladen Lulu. S&M er dog generelt anset som en af bandets mere vellidte musikalske bestræbelser.

LÆS OGSÅ: Se Metallica spille klassiker i akustisk country-version

S&M² kommer til at finde sted 6. september 2019 i Chase Center, San Fransisco. Yderligere detaljer om koncerten er endnu uvisse.

Metallica udgav studiealbummet Hardwired… To Self-Destruct i 2016, men bassist Rob Trujillo har tidligere på måneden fortallt, at det næste album vil udkomme hurtigere, end de to forrige gjorde. Der gik otte år mellem Death Magnetic fra 2008 og efterfølgeren Hardwired… To Self-Destruct.

LÆS OGSÅ: En symbiose mellem aggressivitet og melodisk overblik


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA